Haarverf zonder ammonia? Veel beter voor je haar!

0
5996
haarverf

Iedereen wordt geboren met een bepaalde haarkleur. Dit is vastgelegd in de genen. In eerste instantie heb je hier zelf dus geen invloed op. In de beginjaren kun jij vast leven met de haarkleur die je hebt. In een later stadium ben je mogelijk van mening dat je jouw natuurlijke haarkleur toch niet zo mooi vindt. Gelukkig hoef jij niet de rest van jouw leven met dezelfde haarkleur te blijven lopen. Je kunt jouw haar namelijk in een andere kleur verven. Je hebt hier vandaag de dag allerlei verschillende soorten verf voor. Wil jij jouw haar ook verven? Dan raden wij je aan om voor haarverf zonder ammonia te gaan. Waarom? Omdat dit veel beter is voor jouw haar!

Haarverf met ammonia geeft een sterke geur af

Er zijn maar weinig mensen die kijken naar de ingrediënten die gebruikt worden om haarverf tot stand te brengen. Toch kan dit wel raadzaam zijn. Ondanks dat ammonia niet noodzakelijk is voor haarverf, wordt het toch vaak toegevoegd aan haarverf. Zoals jij mogelijk al wel weet, geeft ammonia een ontzettend sterke geur af. En deze geur ruik je niet alleen tijdens het verven van jouw haar. Ook dagen nadat jij jouw haar geverfd hebt, hangt er nog een bepaalde lucht rond jouw haar. Dit is natuurlijk geen pretje. Niet alleen voor jezelf is dit vervelend, maar ook jouw omgeving. Daarom vindt lang niet iedereen het prettig om haarverf met ammonia te gebruiken.

Jouw haar wordt minder droog

Wil jij voorkomen dat jouw haar nog dagen na de verfbeurt naar ammonia ruikt? Kies dan gewoon voor een verfsoort waarin dit ingrediënt niet is toegevoegd. Naast de indringende geur waar je niet langer mee te maken hebt, is haarverf zonder ammonia ook nog eens veel beter voor je haar. Waarom? Omdat ammonia tevens een schurende werking heeft. Dit zorgt ervoor dat jouw haar vele malen sneller droog wordt. Daarnaast krijg je er ook nog eens sneller dode haarpunten door. Haarverf zonder ammonia is dus niet alleen prettiger om mee te werken, maar het is ook nog eens een stuk beter voor jouw haar.

Hoe zit het met de kleur?

Vaak wordt beweerd dat haarverf zonder ammonia niet zo lang mooi blijft als haarverf met ammonia. Dit is inderdaad het geval. De ammonia in de verf zorgt er namelijk voor dat jouw haar volledig openstaat voor de nieuwe kleur. Doordat de kleur volledig wordt opgenomen, blijft deze langer mooi dan bij haarverf zonder ammonia. Hierdoor beweren veel mensen dat haarverf zonder ammonia niet werkt. Dit is echter niet het geval. Er zijn namelijk alternatieven op de markt. Zo kun jij bij WeColour bijvoorbeeld haarverf kopen zonder ammonia.

Haarverf zonder ammonia is hartstikke puur

Naast het ontbreken van ammonia, bevat deze haarverf ook PPD, resorcinol en parabenen. Hierdoor kunnen we wel stellen dat deze verf aanzienlijk zachter is voor jouw haar. De kleurcrème bevat meer pigment en verzorging, wat ervoor zorgt dat jouw haar lang niet zo snel uitdroogt. Daarnaast behoudt jouw haar altijd zijn mooie glans. Tevens behoudt haarverf zonder ammonia langer zijn kleur. Dit betekent dus automatisch dat jij jouw haar minder snel hoeft te verven. Hierdoor bespaar jij dus ook weer op de kosten voor het verven van jouw haar. Er wordt overigens wel TDS toegevoegd aan haarverf zonder ammonia.

Haarverf zonder ammonia kopen

Ben jij enthousiast geworden door haarverf zonder ammonia? Dan wil je het mogelijk wel proberen. Geen probleem, want jij bestelt haarverf zonder ammonia makkelijk en snel via het internet. Ben je niet thuis als jouw bestelling geleverd wordt? Dat maakt niet uit, want de haarverf zonder ammonia past namelijk gewoon door jouw brievenbus. Je hoeft dus niet speciaal thuis te blijven voor deze bestelling. Wist je overigens ook dat je haarverf zonder ammonia langere tijd kunt bewaren? Zelfs als jij de haarverf aangebroken hebt, is dit het geval. Je kunt de verf namelijk een jaar bewaren na het aanbreken ervan. Ideaal dus wanneer jij uitgroei ook van dezelfde kleur wilt voorzien. Kortom: haarverf zonder ammonia is zeker het proberen waard!