Zes voordelen van het hebben van een online bedrijf

0
1804
computer

Veel mensen hebben een haat-liefde verhouding met hun  werk. Ze zijn iedere maand blij als het salaris op hun rekening wordt gestort, maar het werk zelf staat hen tegen. De werkzaamheden zijn weinig uitdagend en je bent overgeleverd aan de grillen van je baas.

Het internet biedt veel mogelijkheden om een goed salaris te verdienen zonder dat jij afhankelijk bent van de baas. Wat zijn de belangrijkste voordelen van het hebben van een online bedrijf?

1. Je kunt er makkelijk mee beginnen

De meeste online bedrijfsmodellen zijn erg toegankelijk. Je kunt bijvoorbeeld binnen no time je eigen webwinkel beginnen via een dienst als Shopify. Met wat standaard templates kun je heel snel je eigen blog maken. Je kunt letterlijk vandaag nog beginnen.

Ander groot voordeel is dat er weinig kosten gemoeid zijn met online businesses. Een domeinnaam en de hosting voor een website kost misschien €100 per jaar. Je eigen webwinkel bij Shopify kost een paar tientjes per maand. Het risico is erg beperkt.

2. Ongelimiteerde verdienmogelijkheden

De meeste mensen ruilen tijd voor geld. Omdat er maar een beperkt aantal uren in de dag zitten, is de hoeveelheid geld die je kunt verdienen beperkt.

Het internet is altijd open en dit betekent dan ook dat je geld kunt verdienen terwijl je slaapt. Sterker nog, meerdere mensen kunnen tegelijkertijd een bestelling plaatsen in je webwinkel. Dit maakt dat je in theorie een onbeperkte hoeveelheid geld kunt verdienen via internet.

Uiteindelijk is dit helemaal niet nodig. Als je een goed salaris verdient, dan kun je ook prima genieten van de andere voordelen van een online onderneming. Online ondernemen geeft vooral enorm veel vrijheid.

3. Je leert er veel van

Je leert er ontzettend veel van als je ondernemer bent. Ineens ben jij degene die de beslissingen maakt. Dit brengt een bepaalde verantwoordelijkheid met je mee. Je gaat ook ongetwijfeld een keer een fout maken. Dit is niet erg.

Een online onderneming helpt ook bij het creëren van zelfvertrouwen. Als je successen boekt in je onderneming straalt dit af op de rest van je leven. Ook bij je baas sta je een stuk beter je mannetje.

4. Je kunt werk uitbesteden en automatiseren?

Via het internet ligt er een enorm arbeidspotentieel binnen handbereik. Zijn er dingen die je niet zo goed kunt of waar je geen tijd voor hebt? Via platforms als Fiverr vind je gemakkelijk mensen die deze taken voor jou uit kunnen voeren.

voice search

Steeds meer onderdelen van een bedrijf zijn ook te automatiseren. Er zijn talloze systemen op de markt waarmee je bijvoorbeeld e-mailnieuwsbrieven geautomatiseerd kunt verzenden. Iedereen die zich inschrijft krijgt deze mails aangeboden. Nadat jij het systeem hebt ingesteld, hoef je hier verder niets meer voor te doen.

5. Je kunt je online bedrijf verkopen

Een goede online business is geld waard. Een mooie vuistregel is dat je een website die maandelijks €100 oplevert voor €2400 (twee keer de omzet) kunt verkopen. Een mooie domeinnaam levert ook veel geld op.

Als je je website of webwinkel goed hebt geautomatiseerd, dan kan deze ook een tijdje zelfstandig draaien. Je verdient dan geld zonder dat je er tijd in investeert. Dat is bij een baas natuurlijk onmogelijk.

Overigens kun je je website niet te lang alleen laten. Uiteindelijk blijft er altijd wel wat onderhoud nodig.

6. Je kunt werken waar en wanneer je maar wilt

Dit is misschien nog wel het grootste voordeel van een online business. Je kunt werken waar en wanneer je maar wilt. Het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding.

Als je internetonderneming zover gegroeid is dat je je baan op kunt zeggen, dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Je kunt dan werken en reizen tegelijkertijd. In veel landen liggen de kosten van het levensonderhoud een stuk lager en dus houd je nog meer geld over ook.

Je kunt vandaag nog beginnen

Het starten van een online onderneming is een mooi alternatief voor een gewone baan in loondienst. Je kunt vandaag beginnen, gewoon in je eigen vrije tijd. Op deze manier hoef je geen grote risico’s te nemen. Als het voor de wind gaat met je online bedrijf, dan kun je minder werken of zelfs je vaste baan opzeggen.