Kies voor een originele bestemming en vlieg naar Hongarije

0
835

Een last-minute naar Kreta of toch een zonvakantie naar Turkije? Misschien is het tijd om een keer iets anders te proberen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Hongarije? Het is een heerlijke bestemming voor een zonvakantie, maar ook voor een culturele rondreis. In de zomermaanden kun je er genieten van warme temperaturen tussen de 20 en 30 graden. In de winter kan het in bepaalde delen van Hongarije door het landklimaat wel vrij koud worden, dus hou daar rekening mee.

Hoe reis je naar Hongarije?

Met de bus naar Hongarije? Jazeker! Een busreis naar Hongarije is een ontspannen begin van je vakantie. Vanuit Amsterdam is het ongeveer 1400 kilometer rijden naar dit land, dus je bent wel even onderweg. Aan de andere kant zie je veel moois onderweg De bus doet er ongeveer 18 uur over. Je kunt een busreis naar Hongarije boeken bij verschillende reisorganisaties. Zij zorgen ervoor dat het je tijdens de reis aan niets ontbreekt. Zo beschikken de bussen over comfortabele stoelen en airco. Ook belangrijk is dat je voor een busreis minder betaald dan voor een vliegreis.

Wat staat er op het menu in Hongarije?

Hongarije staat bekend als een relatief goedkoop vakantieland. Je kunt er dan ook heerlijk eten en drinken voor een mooie prijs. Bovendien heeft de Hongaarse keuken een geheel eigen karakter. Zo staan vleesgerechten bijzonder vaak op het menu, vaak gecombineerd met aardappels en asperges. Wat betreft de vleesgerechten zijn gans en eend erg populair. De Hongaren drinken bij hun maaltijden graag een witte- of rode wijn. Denk daarbij aan chardonnay of cabernet franc, maar ook een lokale mousserende wijn als pezsgő.

Cultuur: Oosterse en Westerse elementen

In de Hongaarse cultuur komen Oosterse en Westerse elementen samen. In het verleden werd het land namelijk bezet door talloze volkeren, waaronder de Romeinen en Turken. Ook het communisme, dat dit land decennialang in zijn greep hield, heeft zijn sporen nagelaten. Je komt nog regelmatig gebouwen uit deze periode tegen. Heden ten dage staan hebben prachtige kerken en monumenten uit deze tijd een plekje op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Daarnaast heeft Hongarije een levendige cultuur waar muziek een grote rol speelt. De Hongaren zijn dan ook dol op festivals, zoals het populaire Sziget. Ook dansen de inwoners erg graag op allerlei volksmuziek in traditionele kledij.

Praktische informatie over Hongarije

Tenslotte nog wat praktische informatie over dit mooie land:

Officiële taal: Hongaars
Hoofdstad: Boedapest
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Rooms-Katholiek (55 procent) en Protestants (20 procent)
Munteenheid: Forint
Oppervlakte: 93.024 km2
Aantal inwoners: 9.850.845 (in 2017)
Nationale Feestdag: Sint Stefanus (20 augustus)