Wat zijn de voordelen van een ETF?

0
1570

Bitcoin ETF’s zijn op de beurs verhandelde fondsen die de waarde van Bitcoin volgen en handelen op traditionele aandelenbeurzen in plaats van op cryptocurrency exchanges. Ze stellen beleggers in staat om in Bitcoin te investeren zonder het gedoe van het gebruik van een cryptocurrency exchanges terwijl ze een hefboomeffect op de prijs bieden.

Hoe werkt een ETF?
Een ETF (exchange-traded fund) is een beleggingsfonds dat de prijs van een onderliggende waarde of index volgt. Tegenwoordig zijn ETF’s beschikbaar voor verschillende activa en sectoren, variërend van grondstoffen tot valuta’s. Een Bitcoin ETF zou op dezelfde manier werken: de prijs van één aandeel van het op de beurs verhandelde fonds zou fluctueren met de prijs van bitcoin. Als bitcoin in waarde stijgt, stijgt de ETF ook en vice versa. Maar in plaats van te handelen op een cryptocurrency-uitwisseling, zou de ETF handelen op een marktbeurs zoals de NYSE of TSX.

Wat zijn de voordelen van Bitcoin ETF’s?

1. Gemak
Investeren in een Bitcoin-ETF biedt een hefboomwerking op de prijs van bitcoin zonder dat u hoeft te leren hoe bitcoin werkt, u zich hoeft aan te melden voor een cryptocurrency-uitwisseling en de risico’s van rechtstreeks bezit van bitcoin hoeft te nemen. Bitcoins worden bijvoorbeeld in een portemonnee bewaard en als een belegger het wachtwoord van de portemonnee verliest, is zijn bitcoin voor altijd verloren. Een bitcoin ETF vereenvoudigt het proces van beleggen in bitcoin.

2. Diversificatie
Een ETF kan meer dan één activa bevatten. Een Bitcoin ETF kan bijvoorbeeld bestaan ​​uit bitcoin, Apple-aandelen, Facebook-aandelen en meer, waardoor beleggers de mogelijkheid krijgen om risico’s te beperken en hun portefeuille te diversifiëren. Evenzo zou een bitcoin-ETF, door te handelen op een gereguleerde marktbeurs, beleggers de kans bieden om hun bestaande aandelenportefeuilles te diversifiëren.

3. Belastingefficiëntie
Aangezien bitcoin ongereguleerd en gedecentraliseerd is, staan ​​de meeste belastingparadijzen en pensioenfondsen ter wereld geen aankopen van bitcoin toe. Aan de andere kant zou een bitcoin ETF-handel op traditionele beurzen waarschijnlijk worden gereguleerd door de SEC en in aanmerking komen voor belastingefficiëntie.

Wat zijn de nadelen van Bitcoin ETF’s?

1. Beheerkosten
ETF’s brengen doorgaans beheerkosten in rekening voor het gemak dat ze bieden. Daarom kan het bezit van een aanzienlijk aantal aandelen in een bitcoin-ETF in de loop van de tijd leiden tot hoge beheerskosten.

2. ETF-onnauwkeurigheid
Hoewel ETF’s de prijs van een onderliggende waarde volgen, kunnen ze ook meerdere posities hebben om de portefeuille te diversifiëren. Dit suggereert echter dat een stijging van 50% in de prijs van bitcoin mogelijk niet nauwkeurig wordt weerspiegeld in de waarde van het op de beurs verhandelde fonds vanwege zijn andere posities. Daarom, hoewel een ETF een hefboomwerking biedt voor de prijs van bitcoin, kan het al dan niet een nauwkeurige tracker van zijn prijs zijn.

3. Grenzen aan de handel in cryptovaluta
Bitcoin kan worden verhandeld voor andere cryptocurrencies, zoals Ethereum, Litecoin, XRP en meer. Een bitcoin-ETF zou niet in aanmerking komen om te handelen voor andere crypto’s, omdat het geen cryptocurrency is, maar gewoon een investeringsfonds dat de prijs van bitcoin volgt.

4. Gebrek aan eigendom van Bitcoin
Bitcoin dient als een afdekking tegen centrale banken, fiat-valuta’s en aandelen. Door onafhankelijk te zijn van centrale banken, biedt bitcoin een manier om de risico’s van het financiële systeem te beperken. Bitcoin beschermt ook gebruikers en investeerders door privacy te bieden via de bitcoin-blockchain. Een bitcoin-ETF zou door de overheid worden gereguleerd, waardoor deze voordelen worden geëlimineerd.