Transport van en naar Rusland

0
1792
transport rusland

Zending vervoeren naar Rusland

Exporteren of importeren naar Rusland? Het vraagt iets meer, maar onmogelijk is transport van en naar Rusland zeer zeker niet. Dit grootste land ter wereld, dat geografisch gedeeltelijk gelegen is in Europa en Azië, is een populaire transportbestemming. De wisselkoers, politiek en lokale douaneverplichtingen hoeven u niet af te schrikken. Bij gerenommeerde logistieke dienstverleners kan dit voor u worden verzorgd.

Russische douane documentatie

Zendingen naar of vanaf Rusland zijn douane plichtig. Maar welke documenten zijn dan allemaal benodigd? Verplichte uitvoeraangifte is een voorbeeld wat geregeld moet worden bij transport naar Rusland. Maar dit hoeft u uiteraard niet zelf te regelen. Twentepoort Logistiek is zo’n logistieke partner waarbij de specialisten de specifieke eisen van de Russische douane uitstekend kennen. Douaneaangiftes kunnen worden opgemaakt waardoor douane formaliteiten bij in- en uitvoer vlot zullen verlopen.

Exportdocumenten

Welke exportdocumenten zijn nog meer benodigd voor transport naar Rusland? Dat hangt af van het type product dat wordt geëxporteerd. Een CMR vrachtbrief, factuur en paklijst zijn standaard exportdocumenten, maar vaak zijn er ook nog aanvullende documenten nodig.

Denk hierbij aan bijvoorbeeld een conformiteitscertificaat (Certificate of Conformity of the Eurasian Economic Union) en certificaat van oorsprong. Het eerste genoemde certificaat toont aan dat het product voldoet aan de normen, veiligheids- en kwaliteitseisen van de Euraziatische Economische Unie (EAUEU).

Negatieve reputatie

Door goede voorbereidingen en duidelijke afspraken, zoals transportverzekeringen en vergunningen, kunnen onverwachte kosten worden voorkomen. De negatieve reputatie voor zendingen naar Rusland wordt meestal veroorzaak door de details van Russische douane documentatie. 

Verschillende transportsoorten

Of het nu kleine (deel)zendingen of volle trucks betreft, alles is mogelijk. Naar en vanaf de meeste bestemmingen in Rusland, zoals Moskou, Sint Petersburg en Vladivostok, behoort transport per wegvervoer evenals rail en zee tot de mogelijkheden. Veelvoorkomend naar Russische bestemmingen is intermodaal transport. Zo wordt het transport op de meest milieuvriendelijke wijze vervoerd maar ook tegen een economisch aantrekkelijk aanbod.

Uitgebreid netwerk en optimale uitvoering

Heeft u een transportbehoefte naar of vanaf een andere bestemming in Oost-Europa of Centraal-Azië? Twentepoort Logistiek verzorgt dagelijks transport naar deze regio’s en elke bestemming is mogelijk. Dankzij een hoogwaardig netwerk van eigen charters, is een optimale uitvoering van elke transportopdracht gegarandeerd.