Hoe richt je een efficiënte kantoortuin in?

0
1264
kantoortuin

Het inrichten van een kantoortuin waar alle medewerkers gefocust aan het werk kunnen kan een behoorlijke uitdaging zijn. Een kantoortuin maakt het mogelijk om flexibel te werken en nodigt uit tot samenwerking tussen verschillende collega’s, maar bij een verkeerde inrichting kan zo’n open werkruimte juist averechts werken. Er zijn veel dingen waar je aan moet denken bij de inrichting van een nieuwe kantoortuin. Zo is het verstandig om verschillende soorten werkplekken te plaatsen die de werkzaamheden van de medewerkers goed ondersteunen, geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken en te kiezen voor de juiste ergonomische kantoormeubelen.

Deel de ruimte goed in

De kracht van de kantoortuin is dat hij de ruimte biedt om flexibel te werken. Medewerkers zitten niet steeds op dezelfde plek achter hetzelfde bureau, maar kunnen hun werkplek op basis van hun werkzaamheden uitkiezen. Wanneer je een nieuwe kantoortuin inricht is het dus belangrijk goed gebruik te maken van de ruimte die je hebt. Zorg dat er verschillende werkplekken beschikbaar zijn voor de verschillende soorten werk die jouw medewerkers uitvoeren. Dit doe je bijvoorbeeld door de ruimte te verdelen in verschillende zones. Richt een zone in waar werknemers in stilte aan het werk kunnen, bijvoorbeeld door middel van cubicles, en een zone die juist gericht is op samenwerking. Ook goede vergaderplekken kunnen niet ontbreken.

Kies de juiste ergonomische meubelen

De juiste meubelen zijn onmisbaar bij het inrichten van elke kantoorruimte. Je wilt je medewerkers de ondersteuning bieden die ze nodig hebben. Ergonomische kantoormeubelen helpen daarbij. Het is belangrijk dat deze meubelen verstelbaar zijn en op die manier aan de wensen van de medewerker die ze gebruikt aan te passen zijn. Denk bijvoorbeeld aan zit-sta-bureaus, die ervoor zorgen dat medewerkers niet de volledige werkdag zittend doorbrengen.

Verschillende zones vragen om verschillende meubelen. Een goede stoel voor vergaderruimtes is bijvoorbeeld de Vitra EA117. De Vitra biedt een optimale ondersteuning wanneer je een tijd achter elkaar zittend vergadert. Zo zijn er verschillende meubelen beschikbaar voor elk soort werk.

Kom je er niet uit? Schakel een projectinrichter in

Het inrichten van een werkruimte is een vak apart. Er zijn veel verschillende factoren waar je rekening mee moet houden of om moet denken. Heb je hier zelf de tijd niet voor, of wil je jezelf ervan verzekeren dat het écht goed gebeurt? . Een projectinrichter is niet alleen expert op het gebied van inrichting, maar hij beschikt ook over de juiste projectmeubelen om je kantoortuin mee uit te rusten. Je hoeft zelf dus niet meer te kiezen uit het grote aanbod verstelbare kantoormeubelen; een projectinrichter weet precies wat jouw bedrijf en medewerkers nodig hebben om efficiënt te werken.