3 tips die ervoor zorgen dat jouw huisdier lekker in zijn vel zit

0
2306
blije hond

Huisdieren, veel mensen zijn er fan van en hebben er alles voor over. Huisdieren kunnen zich, net als mensen, niet op hun gemak voelen. Mensen kunnen daar dan over praten, maar huisdieren kunnen dit niet. Het is moeilijk om het gevoel van jouw huisdier te peilen. Je zoekt het internet misschien af naar een dieren blog voor hulp met jouw huisdier, maar toch kan je de oorzaak niet achterhalen. Gelukkig geven wij in dit artikel 3 tips die ervoor zorgen dat jouw huisdier lekker in zijn vel zit.

Voldoende aandacht

Deze eerste tip is natuurlijk volkomen logisch, geef je huisdier genoeg aandacht. Mensen denken dat een hond meer aandacht nodig heeft dan een kat, maar dat is niet zo. Huiskatten kunnen ook eenzaam zijn als je weg bent van huis. Er zijn huisdieren die energiek zijn en huisdieren die dat niet zijn. Een Border Collie is bijvoorbeeld een hond die heel veel energie heeft en dus veel aandacht nodig heeft. Als je veel van huis bent kun je misschien zorgen voor een maatje voor je huisdier. Zorg er wel voor dat beide huisdieren goed met elkaar overweg kunnen, anders ligt je huis dadelijk misschien overhoop.

De juiste voeding

Elk dier heeft zijn eigen soort voeding. Jonge huisdieren hebben bijvoorbeeld ander voedsel nodig dan volwassen huisdieren. Huisdieren vinden het fijn om gevarieerd te eten. Jij eet toch ook niet elke dag stamppot of tomatensoep. Varieer dus in het eten dat je voor je dier bereidt. Als je vaak een runder gerecht klaar zet, wissel dit dan eens af met een gerecht dat varkensvlees bevat. Tevens is gevarieerd eten voor zowel mens als dier gezonder.

Veranderende omgeving

Als huisdieren van plek A naar B verhuizen, kunnen zij stress ervaren. Wanneer de omgeving buiten veranderd ervaren zij dit ook, denk maar een onweersbui die overtrekt. Honden en katten kruipen dan het liefst dicht tegen je aan of verschuilen zich in een hoekje. Om huisdieren te helpen met gemakkelijk met stress om te gaan is er Adaptil. Adaptil is gemaakt op natuurlijke basis en bevat stoffen die een moederhond afscheidt om haar pups gerust te stellen. Dit stofje helpt niet alleen bij jonge honden, uit onderzoek is namelijk gebleven dat dit stofje ook effect heeft op volwassen honden. Als jouw huisdier geen stress heeft, dan heb je als eigenaar ook minder stress.

Kortom zorg dus voor voldoende aandacht, geef je huisdieren gevarieerd voedsel en laat je huisdier dicht tegen je aan kruipen als het buiten weer eens onweert.