Een nieuw bedrijf opzetten; waar moet je aan denken?

0
670
businessman aan het werk

Ben jij een nieuw bedrijf begonnen en is het tijd het kantoor op te zetten? Dan zijn er een aantal dingen waar je aan moet denken. Natuurlijk moet je bedrijf vindbaar en bereikbaar zijn, moeten de gegevens correct zijn en bekend zijn bij partners, opdrachtgevers- en nemers en leveranciers en moet je beschikken over de juiste papieren. Maar naast al deze punten is er nog meer om over na te denken.

Altijd online met zakelijk internet

Tegenwoordig werken we allemaal online, en dus wil je voorkomen dat het internet haperingen heeft of zelfs wegvalt. Met zakelijk internet heb je dat probleem gelukkig niet. Niet alleen ben je hiermee verzekerd van een vast IP-adres en een betrouwbare en veilige verbinding, maar de kans dat je zonder internet komt te zitten is ook nog eens bijzonder klein. Mocht er een storing zijn, dan zal de modem automatisch overschakelen op het 4G-netwerk zodat jij en je team gewoon door kunnen werken.

De juiste meubels voor je bedrijf

Een bureau dat in hoogte verstelbaar is en een ergonomische bureaustoel zou er voor iedere werknemer moeten zijn. Op deze manier kunnen zij namelijk werken in de meest comfortabele houding, zonder dat ze na werktijd met rugpijn naar huis gaan. Ook goede computers en de juiste software zijn belangrijk, maar zorg er daarnaast ook voor dat de computerschermen op de juiste hoogte staan.

De kantine is er om even te ontspannen, te lunchen en bij te kletsen met collega’s. Zorg er hierbij dus voor dat er niet alleen genoeg zitplekken aanwezig zijn aan de tafels, maar ook dat er een ruimte is om gewoon even te kunnen kletsen. Hoe luxe je de kantine maakt is uiteraard aan jou. Bij het ene bedrijf is er een koffiemachine te vinden en misschien nog een automaat met sapjes en koek, en bij het andere bedrijf is er een uitgebreide kantine met dagelijks verse broodjes en warme maaltijden. Zorg er in ieder geval wel voor dat er borden, bestek en bekers aanwezig zijn en dat er een magnetron aanwezig is om eten van thuis in op te kunnen warmen.

Plannen en regels

Naast het regelen van het internet en het inrichten van je bedrijf, heb je natuurlijk ook verschillende plannen nodig en zijn er regels waar jij je aan moet houden. Denk bijvoorbeeld aan een marketingplan zodat mensen je weten te vinden. Zorg voor een goede, duidelijke website, maak een social media pagina aan voor je bedrijf en gebruik eventueel zelfs de lokale krant om kenbaar te maken dat je bedrijf geopend is.

Daarnaast zijn er ook nog een aantal regels waar jij je aan moet houden. Zo moet je bedrijf gevestigd zijn op een plek die past binnen het bestemmingsplan, en moet je bedrijf voldoen aan de brandveiligheidseisen en hygiëneregels. Kijk altijd goed na welke regels voor jouw bedrijf gelden en welke vergunningen je aan zou moeten vragen voordat je echt aan de slag kunt gaan.