Zo creëer je een sfeervolle tuin voor in de winter

0
1107
tuinverlichting

Nu de winter in aantocht is, brengen we onze tijd voornamelijk binnenshuis door. Alhoewel het natuurlijk ontzettend comfortabel is om met een kop thee op de bank neer te strijken, valt er in de wintermaanden ook in de tuin nog uitgebreid te genieten. Met enkele aanpassingen is jouw tuin namelijk ook in de winter een sfeervolle en aangename plek om te vertoeven. Je leest er alles over in dit artikel!

1. Verlichting

In de wintermaanden wordt het logischerwijs vroeg donker. Goede verlichting in de tuin is dan ook essentieel. Naast dat dit bijzonder praktisch is, zorgt het ook nog eens voor een hoop sfeer. Schaf daarom niet enkel ‘praktische’ tuinverlichting aan, maar ook gezellig licht zoals lichtsnoeren, lampionnen en kaarsen.

2. Overkapping

Met een overkapping verbind het binnen- met het buitenleven. Zeker als je tijdens de
écht koude winterdagen nog van je tuin wilt kunnen genieten, is een overkapping wel zo prettig. Een overkapping heeft in vrijwel iedere weeromstandigheid voordelen. Het biedt verkoeling als het te warm is, beschutting als het waait of regent en houdt warmte vast tijdens koude dagen. Een overkapping voegt tevens een hoop sfeer aan de tuin toe. Plaats er comfortabele tuinstoelen of een loungebank onder met zachte kussens en een warm dekentje en je wilt er nooit meer weg!

3. Vuurkorf of terrasverwarming

Ook kun je je tuin wat behaaglijker maken met een vuurkorf, tuinhaard of terrasverwarming. Als je dit combineert met een overkapping, zul je het zelfs écht aangenaam warm kunnen maken. Ga zelf aan de slag met een vuurkorf of speciale tuinhaard of pak het luxer aan en koop een terrasverwarming.

4. (Winter)planten

Een wintertuin hoeft geen kale tuin te betekenen. Plant vóór de vorstperiode enkele winterse planten in de tuin. Hiermee wordt gedoeld op planten die bestand zijn tegen winterse omstandigheden zoals (vries)kou, regen en sneeuw. Winterplanten zijn ook in allerlei kleurige en fleurige varianten verkrijgbaar. Zo ziet je tuin er ook in de winter nog fraai uit.