De voordelen van een eigen laadpaal voor jouw elektrische auto

0
3876
electrische laadpaal auto

Wereldwijd wordt er steeds meer aandacht geschonken aan het milieu. Ook in Nederland zijn we bezig om de uitstoot van CO2 drastisch te verlagen. Om de klimaatdoelstellingen te bereiken, moet er echter heel wat gebeuren. Gelukkig dragen steeds meer Nederlanders hun steentje bij aan het klimaat. Dit kan op verschillende manieren. Een trend van de laatste jaren is dat steeds meer mensen kiezen voor een elektrische auto in plaats van een diesel- of benzineauto. Door te kiezen voor een elektrische auto, stoot jij aanzienlijk minder CO2 uit. Een stap in de goede richting. Elektrisch rijden heeft echter ook nadelen. Een van deze nadelen is het aantal beschikbare laadpalen op openbare parkeerplekken. Dit aantal is namelijk nog vrij beperkt. Een eigen laadpaal voor jouw elektrische auto is dan ook zeker geen overbodige luxe.

Openbare laadpalen

Met de komst van elektrische auto’s, zijn er de laatste jaren talloze laadpalen geplaatst. Deze palen staan vaak op openbare parkeerplaatsen, bijvoorbeeld langs de weg of bij een pompstation. Op zo’n paal kun jij jouw auto aansluiten om de accu weer bij te laden. Probleem is vaak dat er al auto’s aangesloten zijn op zo’n paal. En daardoor kan die van jou er niet meer bij. Erg vervelend, zeker wanneer je accu bijna leeg is. De kans dat jij dezelfde weg nog terug kunt rijden met jouw auto, wordt zo wel heel erg minimaal. Je kunt in dat geval gaan zoeken naar laadpalen in de buurt, maar de kans is groot dat deze ook allemaal al bezet zijn. Er zijn namelijk lang niet genoeg openbare laadpalen voor alle elektrische auto’s die vandaag de dag in ons land rijden.

De voordelen van een eigen laadpaal

Heb jij genoeg parkeerruimte rondom jouw woning? En rijd je daarnaast ook nog eens elektrisch? Dan kan het zeker handig zijn om een eigen elektrische laadpaal aan te schaffen. Dit behoort namelijk ook tot de mogelijkheden. Steeds meer elektrische rijders kiezen voor een eigen laadpaal. Waarom? Omdat zij hun auto zodoende thuis op kunnen laden. Hierdoor zijn zij niet afhankelijk van een openbare laadpaal. Handig, want het is immers maar de vraag of er bij jou in de buurt zo’n paal staat. En als deze er al staat, kan het maar zo zijn dat de betreffende laadpaal al in gebruik is. Indien jij zelf een laadpaal koopt, heb jij altijd de zekerheid van een volle accu. Wel zo makkelijk wanneer jij de volgende dag een grote afstand moet overbruggen met jouw elektrische auto. Heb jij een eigen bedrijf? Overweeg dan ook om hier een laadpaal te plaatsen. Misschien kun je zelfs voor meer van die palen kiezen. Zeker wanneer je meerdere elektrisch rijdende medewerkers hebt, is dit zinvol.

Wat kost een eigen laadpaal?

Wie denkt voor een klein bedrag een eigen laadpaal te kopen, komt van een koude kermis thuis. Laadpalen kosten nou immers veel geld. Maar het is de investering zeker waard, want jij hebt er ook ontzettend veel gemak van. Indien jij een eigen bedrijf hebt, kun je de BTW terugvragen wanneer je een laadpaal aanschaft. Ben jij geen ondernemer, maar rijd jij wel elektrisch? Dan kun jij natuurlijk ook jouw baas verzoeken om een elektrische laadpaal aan te schaffen. Mogelijk wil hij of zij meedenken en jou de helpende hand bieden.