Creatieve ideeën voor een bedrijfsuitje

0
2857
bedrijfsuitje

Een bedrijfsuitje is de perfecte manier om aan teambuilding te doen, maar ook om elkaar beter te leren kennen. Even uit de zakelijke sfeer van kantoor in een lossere, ontspannen setting. Maar het valt lang niet altijd mee om een leuk, origineel idee te bedenken dat bij iedereen in de smaak valt. Paintballen of golfsurfen heeft iedereen inmiddels wel een keer gedaan. Ook is het belangrijk om te bedenken wat je graag met het uitje wilt bereiken. Wil je gewoon een ontspannen middag of avond of wil je graag iets aan teambuilding doen? We zetten graag een aantal creatieve ideeën op een rij.

Culinaire citytour

In steeds meer steden kun je een stadswandeling maken waarbij je in verschillende restaurants van een gang van een luxe 3- of 4-gangen diner geniet. Zo leer je wat over de stad en maak je tegelijkertijd kennis met de verschillende restaurants en hun gerechten en kookstijl. Groot voordeel is ook dat je voorkomt dat er groepjes binnen het team ontstaan met dit uitje. Iedereen zit namelijk steeds op een andere plek en je maakt ook een wandeling door de stad. Met dit uitje doe je iedereen een plezier, er zijn immers weinig mensen die niet van lekker eten houden! Houd natuurlijk wel rekening met eventuele dieetwensen.

Festival of barbecue op het strand

Zon, zee en strand zijn voor veel mensen de ideale ingrediënten voor optimaal genieten. Daarom is het strand de ideale locatie voor een zakelijk evenement. Beachclub Sunrise is hiervoor de ideale locatie, uniek gelegen aan het water van Aquabest in de omgeving van Eindhoven. Door de relaxte sfeer wordt iedereen er snel los en ontspannen. Ook kun je een strandfeest prima combineren met wat sportieve activiteiten. Zorg voor goede muziek die is afgestemd op je doelgroep. Eventueel kun je het ook in festival stijl inrichten met wat foodtrucks, waar iedereen zelf naar eigen smaak en behoefte eten kan halen. Maar ook een ouderwetse barbecue is natuurlijk een prima idee. Vrijwel elke Nederlander zet thuis direct de grill aan bij de eerste zonnestralen.

Castle fest

Themafeesten zijn hot! Er zijn zelfs mensen die er een hobby van maken. Creëer bijvoorbeeld een kasteelfeest compleet met kostuums en castle dinner. Na afloop kun je eventueel samen nog een moordcomplot oplossen of een mystery tour of speurtocht organiseren door het kasteel. Wil je liever iets anders? Denk dan eens aan een après ski party, tropisch strandfeest of disco- en glitterparty met bijpassende muziek en catering. Belangrijk voor een succesvol bedrijfsuitje zijn vooral de kwaliteit van het eten en ook de mix tussen activiteiten en ontspanning. Kies qua catering ook eens voor iets anders zoals een Thais buffet, high wine of high beer of een Engelse high tea.

Overnachten in een boomhut

Teambuilding bereik je door samen te zijn. Samen eten, sporten en eventueel ook overnachten. Wanneer je kiest voor een overnachting zoek dan eens iets anders uit dan een traditioneel hotel. Denk bijvoorbeeld aan een boomhut, safaritent of aan een artistiek ingerichte camper of caravan. Juist iets dat anders dat anders is, haalt mensen uit hun comfortzone.

Een van top tot teen ingerichte feestzaal maakt je uitje compleet. Eventcentre Aquabest in regio Eindhoven is een goed voorbeeld van zo’n veelzijdige feestlocatie. Op zo’n aparte locatie kun je je bedrijfsuitje geheel naar eigen wens inrichten en organiseren.