Bereikbaar zijn wanneer het jou uitkomt

0
586
man op het strand telefonisch bereikbaar

Of je nou voor jezelf werkt, of in loondienst bent, vaak wordt er van je verwacht dat je altijd bereikbaar bent. Maar je wilt ook je werk en privé gescheiden houden, zeker als je voor jezelf werkt en alles grotendeels vanuit huis doet. Om dit echt goed te regelen doe je er goed aan een aparte telefoon voor je werk aan te schaffen, bijvoorbeeld de Samsung S22 Ultra.

Waarom een tweede telefoon aanschaffen?

Als jij je werk en privé goed gescheiden wilt houden, doe je er goed aan een tweede telefoon aan te schaffen voor je werk. Niet alleen zodat je zelf kunt bepalen wanneer je wel of niet bereikbaar bent, maar ook omdat zo’n telefoon vaak een aantal voordelen heeft. Kijken we naar de Samsung S22 Ultra, dan geniet je niet alleen van onbeperkt bellen en een snel 5G-netwerk, maar ook staat er altijd een persoonlijke accountmanager voor je klaar.

Wil je als werkgever telefoons voor je werknemers aanschaffen, dan is dat met dit model erg eenvoudig te regelen. Je kunt namelijk aangeven hoeveel abonnementen je wilt aanschaffen, evenals de nodige verzekeringen en extra opties. Een ander groot voordeel is dat de Samsung S22 Ultra beschikt over Office Essential, waardoor het mogelijk is via een vast nummer bereikbaar te zijn op je smartphone.

Bepaal zelf wanneer jij wilt werken

Een aparte zakelijke telefoon zorgt er dus voor dat je meer vrijheid hebt, zeker wanneer je gebruikmaakt van Office Essential. Je hoeft namelijk nooit meer bij een vaste lijn in de buurt te zitten, want jouw vaste nummer is bereikbaar via je smartphone. Zo bepaal je niet alleen heel eenvoudig wanneer je werkt, maar ook waar je werkt. Gaan jullie op vakantie en besluit je daar door te werken? Dan is dat gewoon mogelijk.

Echter, is het doorwerken op vakantie niet aan te raden. Dit is één van die goede voorbeelden als het gaat om werk en privé gescheiden houden. Juist wanneer je met je gezin op vakantie gaat wil je je zakelijke telefoon uit kunnen zetten en volledig kunnen genieten van de tijd samen. Is het echt noodzakelijk dat je tussendoor wat werkt, probeer dit dan op de momenten te doen dat de kinderen op bed liggen, of wanneer iedereen naar het zwembad is en jij daar niet zoveel zin in hebt.

Zorg voor de juiste apps

Als je dan een zakelijke telefoon hebt aangeschaft is het belangrijk dat je hier de juiste apps op zet. Zorg voor een app voor je zakelijke e-mail, zet al je zakelijke contacten erin en vul de agenda in zodat je weet welke opdrachten en deadlines er te behalen zijn. Het is aan te raden deze agenda te synchroniseren met je computer, zodat je altijd alle aanpassingen ziet. Wat je vooral niet moet doen is social media en bijvoorbeeld games op je zakelijke telefoon zetten, want daar is hij niet voor.

Andersom geldt hetzelfde; zorg ervoor dat je op je privételefoon geen werk gerelateerde apps meer hebt staan. Dit zorgt er namelijk onbewust voor dat je toch nog even snel je e-mail nakijkt, of toch nog die ene opdracht bewerkt.