De leukste cadeautips voor pubers en tieners

0
1013
meisje met cadeau

Cadeaus kopen is lastig, zeker als de persoon waar het voor is, niet weet wat hij of zij wil hebben. Voor volwassenen zou je dan nog een lekkere fles drank kunnen halen of een bosje bloemen, maar gaat het om pubers of tieners, dan wordt het nog lastiger. Toch geven wij je een aantal cadeautips in dit artikel waar je echt wat aan kunt hebben.

Boeken voor pubers en tieners

Niet ieder kind houdt van lezen, maar mocht dat wel het geval zijn, dan zit je met een boek vaak goed. Wel is het hierbij belangrijk dat je weet wat voor genre ze leuk vinden, want anders sla je de plank alsnog mis. Het voordeel bij pubers is dat zij ook vaak al volwassen boeken lezen, waardoor het aanbod een stuk groter is.

Zijn ze niet echt fan van boeken om te lezen, maar bijvoorbeeld wel geïnteresseerd in de ruimte of bepaalde diersoorten? Dan zou je ook nog kunnen overwegen een boek over dat onderwerp aan te schaffen.

Grappige en handige cadeaus

Heb je echt geen idee wat voor cadeau voor 15-jarige zoon of dochter je aan moet schaffen? Dan kun je ook nog kiezen voor grappige of juist hele handige cadeaus. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een keyfinder met bluetooth, een magische geldpuzzel of een retro arcade miniconsole. Toch liever iets waar je kind wat meer aan heeft? Dan zou je ook kunnen kiezen voor een opblaasbare bokszak, een hamburgerpers, een telefoon- of tablethouder of een tas die ze aan het bed kunnen hangen. Ideaal voor de telefoon, tablet en andere spullen die anders op de grond belanden.

Cadeaus voor iets oudere pubers

Pubers komen op een gegeven moment op een leeftijd dat ze weleens met vrienden of vriendinnen een drankje gaan drinken, filmavonden organiseren en zelf op vakantie gaan. Ook daar zijn verschillende dingen voor te bedenken, zowel een cadeau voor haar, als voor hem. Ga bijvoorbeeld voor een houten wereldkaart, een mooie wijnkoeler of een leeskussen met armsteunen.

Is ze echter graag in de keuken bezig, dan zou je ook kunnen kiezen voor een draagbare blender zodat er altijd overal smoothies gemaakt kunnen worden, of een mooie cocktailshaker met recepten erop geprint.

Een weekendje weg

Vind je al deze cadeaus, maar niks voor jouw puber? Dan zou je ook nog een weekendje weg kunnen boeken. Dit kun je met het gezin doen of met de jarige alleen, maar je zou er ook voor kunnen kiezen de jarige met zijn of haar vrienden op vakantie te laten gaan. Wanneer jouw puber hier oud genoeg voor is kan dit een onvergetelijke vakantie worden, en dan maakt het eigenlijk niet eens zoveel uit waar ze dan naartoe gaan.