Waar moet je op letten bij het inrichten van je slaapkamer?

0
2317
ingerichte slaapkamer

Het is tijd om de slaapkamer eens flink onder handen te nemen. Bijvoorbeeld omdat de meubels niet meer helemaal je smaak zijn, het bed kraakt aan alle kanten of omdat je net verhuisd bent. Wat de reden ook is, er zijn altijd bepaalde dingen waar je op moet letten bij het inrichten van je slaapkamer. Je wil namelijk niet dat je te veel prikkels krijgt, een slaapkamer is juist een plek om volledig tot rust te komen. Wij vertellen je waar je allemaal op moet letten.

Zorgen voor sfeer in de slaapkamer

Wanneer je graag sfeer wilt creëren in de slaapkamer zijn er een aantal punten waar je rekening mee kunt houden. Kijk allereerst eens naar de kleuren die in de kamer te vinden zijn. Wanneer je veel verschillende kleuren met elkaar gecombineerd hebt, kan dit erg onrustig overkomen. Het beste kun je kiezen voor dezelfde tinten in de slaapkamer, zodat het een geheel is. Kijk daarnaast ook eens naar je meubels. Veel meubels of andere spullen naast je bed zorgen niet voor een fijne sfeer. Wanneer je een grote slaapkamer hebt doe je er daarnaast goed aan te kiezen voor een aantal grote meubels zodat je niet te veel lege plekken hebt. Denk bijvoorbeeld aan een grote kledingkast, of een mooie fauteuil.

Als laatste de verlichting, want ook dat is erg sfeerbepalend. Waarschijnlijk heb je een standaard lamp aan het plafond hangen, maar die zorgt niet voor sfeer. Een leuke lamp op de nachtkastjes of een mooie wandlamp kan hier wel zeker voor zorgen.

Comfort is belangrijk

Uiteraard is comfort heel erg belangrijk in de slaapkamer. Te beginnen bij het bed. De ombouw bepaalt de uitstraling van het bed en daarmee ook van je slaapkamer. Een goed matras, een fijn kussen en een dekbed dat dik genoeg is, zorgen voor het comfort. Wil je graag een bed met een luxe uitstraling maar heb je daar niet de financiële middelen voor? Ga dan eens op zoek naar een goedkope boxspring. Een boxspring zorgt altijd voor een luxe uitstraling, en in combinatie met het juiste matras en beddengoed geniet jij van optimaal comfort.

Denk aan je gezondheid

Het ventileren van de slaapkamer is ontzettend belangrijk want dit zorgt voor voldoende gezonde en frisse lucht. Elke dag het raam openzetten is dan ook verstandig. Daarnaast is ook mechanische ventilatie belangrijk. Dit zorgt er namelijk voor dat je hele huis geventileerd wordt, en zo voorkom je vieze luchtjes en schimmels.

Daarnaast kunnen ook planten zorgen voor zuurstof in je slaapkamer. Dit betekent uiteraard niet dat jij je hele kamer vol moet zetten met planten, maar een aantal kan geen kwaad. Het staat leuk, zorgt voor sfeer en is goed voor de zuurstof.

Accessoires

En als laatste de accessoires want, waar kies je het beste voor? Als je meer sfeer in je kamer wilt kun je het beste kiezen voor accessoires van natuurlijke materialen. Wol, linnen, hout en leer staan erom bekend dat ze zorgen voor meer sfeer en gezelligheid. Door deze accessoires toe te voegen aan je slaapkamer nodigt het uit in je kamer tot rust te komen.