Musthaves voor je tuin

0
2646
tuin met tuinmeubels

Kun jij ook zo genieten van het begin van de lente? Het lijkt er vaak op dat de natuur bijna niet kan wachten met het ontluiken. De eerste bloembollen van het jaar kwamen in 2021 al tijdens de sneeuw. De sneeuwklokjes deden hun naam weer eens eer aan. De lente is ook de tijd om eens naar je tuin te kijken. Hopelijk kan je daar echt van genieten in een mooie lente en zomer. Hieronder nog wat tips om het tuinplezier te vergroten.

1. De tuinset

Hoe staat het ervoor met jouw tuinset? Om comfortabel te kunnen genieten van je tuin is een goede tuinset uiteraard een eerste vereiste. Wacht niet te lang om deze te vervangen omdat je daardoor het minder gezellig maakt voor gezin en gasten. Een nieuwe tuinset is ook een goed idee als er soms te weinig zitplaatsen zijn indien bezoekers langskomen. Een extra tuintafel kopen is dan ook een goed idee. Die zijn er in alle maten, kleuren en materialen. Voor jouw tuin is er zeker ook een juist exemplaar.

2. Vuurkorf

Voordat je een vuurkorf koopt is het verstandig om even bij de gemeente te informeren naar eventuele voorwaarden voor plaatsing. Niet overal kan je namelijk zomaar een vuurkolf neerzetten. Het is echter wel een echte musthave vandaag de dag. Voor een lange avond kan de vuurkolf het verschil maken. Het is toch heerlijk om op een wat killere moment lekker rond de vuurkolf te kunnen blijven zitten. Lekker genieten van de behaaglijke warmte en dromerig kijken naar het spel van de vlammen.

3. Een maairobot

Een Hollandse tuin is niet compleet zonder een gazon. Het maaien daarvan is vaak het klusje dat niemand graag doet. Ook bij een klein gazon moet het minder plezierige werk altijd gebeuren als het weer juist aangenaam is. Maar eigenlijk is dat inmiddels vrijwel overbodig. Een maairobot is nu voor iedereen bereikbaar. De maairobot is behoorlijk door ontwikkeld waardoor je het gazon beter door dit apparaat kan laten verzorgen dan het zelf te doen. Wat dacht je van het idee om heerlijk op het terras te zitten terwijl de robot het werk doet. Het resultaat is een mooi gazon.

4. Schaduwdoek

Het idee komt uit de mediterrane tuinen, maar inmiddels zie het ook steeds vaker in ons land. Een schaduwdoek span je over dat deel van de tuin of terras waar je ook wilt kunnen zitten als de zonkracht maximaal is. Een schaduwdoek heeft een flinke oppervlakte en je kan er derhalve een mooie zitruimte in de schaduw mee realiseren. Ideaal voor de zomermaanden.

Een schaduwdoek geeft een elegante look aan je tuin en je kan voor vele vormen en kleuren kiezen. Je kan in het algemeen uit twee verschillende type materiaal kiezen. Beide beschermen je afdoende tegen de schadelijke UV-straling en in de schaduw is het ook koeler. Daarnaast kan je een schaduwdoek kopen dat de regen doorlaat of waaronder je ook bij een buitje droog blijft. De plaats waar je het doek gebruikt, is daarbij vaak bepalend.