Voor welke schutting ga jij?

0
2253
schutting

Wanneer het tijd is voor het plaatsen van een (nieuwe) schutting, zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kun je natuurlijk kiezen voor een schutting van hout, hiervoor zijn verschillende houtsoorten beschikbaar, maar je kan ook kiezen voor een natuurlijke schutting. Denk hierbij aan het plaatsen van een haag zoals een conifeer.

Verschillende houtsoorten

Wil je graag een schutting van hout, dan zijn er verschillende houtsoorten te vinden. Denk hierbij aan tuinhout van hardhout, douglashout, grenen, vuren, eikenhout, kastanje of geïmpregneerd hout. De meeste populaire houtsoort op dit moment is douglashout. Dit komt vooral omdat deze soort erg duurzaam is omdat hij lang meegaat, maar ook heel sterk is. Dit zorgt ervoor dat deze soort niet alleen geschikt is voor schuttingen, maar ook vaak gebruikt wordt bij een overkapping of een veranda. Wil je douglashout gebruiken voor het maken van een schutting, dan is vooral het Zweeds rabat profiel populair.

Ben je vooral op zoek naar voordelig hout dat lang meegaat en geschikt is voor het bouwen van een schutting, dan is geïmpregneerd hout een goede optie. Dit is vuren of grenen hout dat geïmpregneerd is, wat er voor zorgt dat het langer meegaat. Er zijn zowel planken als balken verkrijgbaar in deze houtsoort, zodat je hier eenvoudig zelf een schutting van kunt maken.

Andere opties voor een schutting

Ben je meer op zoek naar een andere optie dan de standaard houten schuttingen, dan zijn daar ook genoeg mogelijkheden voor. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een schutting van tuinschermen, of een schutting van hout in combinatie met beton. Het voordeel van de tuinschermen is dat deze standaard afmetingen hebben en daardoor snel geplaatst kunnen worden.

Maar ook wanneer je liever een meer natuurlijke uitstraling in je tuin wilt creëren kun je een schutting plaatsen. In dat geval zou je kunnen kiezen voor een kant-en-klare haag of zou je gebruik kunnen maken van natuurlijke matten. Bijvoorbeeld een bamboe mat, een wilgenscherm of een schutting van Hedera. Ook zijn er schanskorven verkrijgbaar. Dit is een ijzeren hekwerk waar natuurstenen in geplaatst zijn. Een natuurlijke schutting met een unieke uitstraling!

Heb je alleen een tuinhek nodig, of een lage schutting? Ook dan zijn er verschillende opties waaruit je kan kiezen. Een houten tuinhek kennen we allemaal wel, maar er zijn ook betonnen versies verkrijgbaar net als schapenhekken. Deze schapenhekken zorgen voor een hele mooie, landelijke uitstraling en is gemaakt van kastanjehout waardoor onderhoud niet nodig is en het hek een lange levensduur heeft.