Vier dit jaar vakantie in je eigen tuin

0
1290
relaxen in de eigen tuin

Veel Nederlanders vertrekken in de zomer een aantal dagen naar een zonnige vakantiebestemming. Vaak wordt hiervoor een land met een tropisch klimaat gekozen. De kans bestaat echter dat je aankomende zomer niet van plan bent om het land te verlaten. Dit kunnen wij ons maar al te goed voorstellen. Het is namelijk maar de vraag hoe het er tegen die tijd voor staat met het coronavirus. Indien de situatie dan nog niet onder controle is, is op vakantie gaan een groot risico. Het is overigens sowieso maar de vraag of er tegen die tijd alweer gevlogen kan worden. Wil je het risico niet lopen? Blijf dan lekker thuis en ga op vakantie in eigen land!

Creëer een fijne plek

De tuin is een plek waar veel Nederlanders op mooie dagen maar wat graag tijd in doorbrengen. Je zit hier namelijk vaak beschut en je kunt er genieten van de zon. Niet iedereen houdt er echter van om in de tuin te zitten. Geldt dit ook voor jou? Dan is jouw tuin waarschijnlijk niet echt een prettige plek. Anders zou je er immers wel meer tijd n doorbrengen. Mogelijk staat het onkruid inmiddels wel een paar meter hoog. Dit nodigt natuurlijk niet echt uit om bij mooi weer in de tuin te gaan zitten. Steek in dat geval jouw handen uit de mouwen en ga aan de slag in de tuin. Door het onkruid te verwijderen en jouw tuin kleurrijk aan te planten, ontstaat er binnen de kortste keren een fijne plek.

Zorg dat je er kunt relaxen

Wie aan vakantie denkt, denkt aan ontspanning. Nu is jouw tuin momenteel misschien niet de meest ideale plek om te relaxen. In dat geval doe je er goed aan hier nu alvast verandering in te brengen. Op deze manier kun je in de zomer namelijk een fijne, ontspannen vakantie in eigen tuin beleven. Maar hoe zorg je er eigenlijk voor dat je kunt relaxen in jouw tuin? Met een lekkere loungeset natuurlijk! Zo’n set bestaat vaak uit stoelen en/of banken met daarin een paar heerlijk zachte kussens. Met een loungeset hoef je jouw tuin dus niet meer te verlaten om een echt vakantiegevoel te ervaren.

Richt verschillende terrasjes in

Een loungeset is natuurlijk een uitstekende plek om te relaxen. Niet iedereen vindt het echter fijn om onderuitgezakt een maaltijd naar binnen te werken. Nee, er zijn genoeg Nederlanders die liever plaatsnemen aan een tafel voor een maaltijd. Wanneer je op vakantie wilt in eigen tuin, raden wij je ook aan om minimaal één terras in te richten in jouw tuin. Op dit terras kun je dan direct een mooie tuinset plaatsen. Zo’n set bestaat uit een tafel met stoelen, wat een tuinset ideaal maakt om aan te eten. Heb je een grote tuin? Dan kun je ervoor kiezen om verschillende terrassen te realiseren. Op deze manier kun je de hele dag door genieten van het zonnetje.

Zorg voor voldoende schaduw

De meeste Nederlanders gaan alleen bij zonnig weer in hun tuin zitten. Logisch natuurlijk, want je laat je natuurlijk niet vrijwillig natregenen. Op een tropische dag is het echter geen pretje om de hele dag buiten te zitten, zeker niet wanneer je constant in de brandende zon zit. Wil je komende zomer op vakantie in eigen tuin? Zorg er dan ook voor dat er voldoende schaduw in jouw tuin is. Je kunt schaduw creëren door een parasol te kopen, maar je kunt ook bomen in de tuin planten. We zien tegenwoordig ook steeds vaker dat mensen een overkapping realiseren in hun tuin. Dit is natuurlijk ook een prima plek om de zonnestralen even te ontvluchten.