Traptreden vervangen: zo doe je dat

0
1114

Trappen zijn een belangrijk onderdeel van je woning. Soms kunnen alle treden vervangen worden door nieuwe trappen en sommige moeten helemaal opnieuw gemaakt worden. De hele trap of zelfs de treden vervangen zal vrij duur zijn, maar toch is het mogelijk. Er zijn enkele treden die helemaal opnieuw gemaakt kunnen worden, en als dat het geval is, zijn de kosten van de trap veel lager, en werkt hij als een prima vervanger voor een oude trap.

Waarom het vervangen van treden noodzakelijk is

Wat zijn de treden die helemaal opnieuw gemaakt kunnen worden? Er zijn veel dingen die vervangen moeten worden, maar het belangrijkste zijn de trappen. Omdat trappen het middelpunt van een trap vormen, wordt het uiterlijk van de trap voorgoed veranderd. Ook al heb je een mooie oude trap, of zelfs een gloednieuwe, splinternieuwe trap, de trap werkt niet als hij de oude treden heeft. Bij het vervangen van de treden zijn er twee soorten vervangingsonderdelen, originele onderdelen en reproducties.

Waar kun je traptreden kopen?

Originele traponderdelen kun je in elke bouwmarkt kopen, en hoe meer de onderdelen versleten zijn, hoe moeilijker het wordt om de trap in elkaar te zetten. Reproducties zijn de meest voorkomende en veel gebruikte onderdelen. Als je een trap zoekt, heeft reproductie de meeste voorkeur.

De voordelen van een trap vervangen

De hele trap vervangen door een reproductie trap helpt om te verbergen eventuele gebreken in de trap, ze besparen je tijd en geld, want je hoeft je geen zorgen te maken over het wiebelen of het wiebelen van de trap. De kosten van de trap zullen veel lager zijn, en de trap zal even goed werken als het origineel.

Goedkoper

Ook als je een gloednieuw huis hebt of een gloednieuwe bouw je is er kans dat je een gloednieuwe trap krijgt, als dat het geval is, zullen de kosten van de traponderdelen veel goedkoper zijn, omdat de trap gloednieuw is, want de oude onderdelen worden hergebruikt en gerecycleerd.

Wat is de prijs van hergebruikte traponderdelen?

Meestal zijn de reproductie trapdelen even duur als de originelen, maar dat is niet altijd het geval. Soms zijn ze iets duurder, maar ik denk dat dat heel zeldzaam is, als je genoeg rondkijkt, zul je ontdekken dat je een set traponderdelen kunt vinden die lager in prijs is dan je originele set, maar het is mogelijk, ik heb het vele malen gedaan, en heb er heel wat geld mee bespaard.