Wat is evidence based werken?

0
1769
2 mensen aan het werk bij een bureau

Elke omgeving heeft een ander effect op jouw team; zo ook het kantoor. Daarom is het belangrijk dat jouw kantoor het gewenste effect heeft op jouw personeel. Een werkomgeving die past bij de manier van werken en het team; dat wil iedereen wel. De basis voor een fijne werkomgeving is het achterhalen van informatie over jouw team. En vervolgens pas je deze informatie weer toe in je eigen kantoor. Dit wordt ook wel evidence based werken genoemd. Wil je meer weten over evidence based werken? Je leest het allemaal in deze blog!

Creëer fijne werkplekken voor jouw team

Het is algemeen bekend dat te veel zitten slecht voor je is. Wij Nederlanders zitten gemiddeld 8,7 uur per dag. Is dit veel? Ja! Ter vergelijking; de Duitsers zitten gemiddeld 5,8 uur en de Belgen gemiddeld 5,7 uur per dag. Te veel zitten verhoogt de kans op chronische ziektes zoals hart- en vaatziekten of diabetes.

Vaak gaat werken achter een beeldscherm ook gepaard met zitten. Uit een Canadees onderzoek blijkt dat inactieve mensen die een kwart van hun zittijd inruilen voor staand werken, 20% minder kans hebben op lichamelijke ongemakken. Daarom is het belangrijk om afwisselend staand en zittend te werken. Hoe je dit het beste kan afwisselen? Met een zit-sta bureau!

Wat is evidence based inrichten?

Eenvoudig gezegd is evidence based inrichten gebaseerd op de behoeften van jouw medewerkers. En hoe achterhaal je deze behoeften? Door het team te observeren natuurlijk. Tijdens deze observatie vraag je jezelf af welk effect het kantoor op jouw team heeft. Bekijk vooral of jouw personeel zich prettig voelt op kantoor en of zij hun werk goed kunnen uitvoeren.

Zorg ervoor dat je erachter komt hoe het kantoor jouw team optimaal ondersteunt. Waar heeft jouw team behoefte aan? In welke kantooromgeving voelen zij zich prettig? En in welke omgeving kan jouw personeel goed presteren? Dit kan voor ieder teamlid anders zijn. Achterhaal eerst de activiteiten binnen jouw bedrijf en welke teams er veel samenwerken met elkaar. Zijn er teams die liever afgezonderd werken? Houd hier dan rekening mee tijdens het inrichten van jouw kantoor.

Bekijk ook waar jouw team in de toekomst wil werken. Werken ze graag thuis, willen ze volledig terug naar kantoor of vinden ze juist een combinatie van thuiswerken en werken op kantoor fijn? Is dit duidelijk? Dan kan je beginnen met het inrichten van jouw kantoor. Bepaal waar elke activiteit het beste plaats kan vinden en welke werkplekken hierbij horen. Het proces van evidence based inrichten sluit ook naadloos aan bij het New Work principe.

Wat houdt het New Work principe in?

Inmiddels gaan we weer vaker terug naar kantoor. Maar het kantoor heeft na corona wel een nieuwe functie gekregen, namelijk het kantoor als clubhuis. Iedereen kan zelf bepalen of ze thuiswerken of liever op kantoor werken. Iedereen komt daarom voor een andere reden naar kantoor. Hierdoor is het van belang om werkzones te creëren op kantoor. Zo kan iedereen ongestoord zijn eigen ding doen. Want zeg eens eerlijk; als jij jouw werk niet kunt doen op kantoor dan blijf je liever thuiswerken, toch?

Met een New Work kantoorinrichting wordt het kantoor ingedeeld op basis van de 4 C’s; Connect, Cowork, Conference en Concentrate. Wil je meer weten over het New Work principe of zelf aan de slag met een New Work kantoorinrichting? Download dan hier de gratis brochure!

Start met evidence based werken!

Door het coronavirus en het verplichte thuiswerken zijn de behoeftes van jouw team veranderd en misschien zijn er zelfs nieuwe behoeftes ontstaan. Normaliter richtte je jouw kantoor in op basis van aannames, maar dit is niet altijd het beste voor je team. Zonde van de moeite en de investering, vind je niet? Richt daarom jouw kantoor in op basis van de behoeftes van jouw team. Bestel het gewenste kantoormeubilair en get to work!