Handige tips om een zwembad te onderhouden

0
1529

Iets om in gedachten te houden als je er over na denkt om een zwembad te nemen is dat ze vragen om een aanzienlijke hoeveelheid continu onderhoud. Maar gelukkig hebben wij een aantal handige tips voor je, zodat jouw zwembad perfect in orde blijft.

Zelf doen of toch een specialist inschakelen?

Natuurlijk kun je een beroep doen op specialisten om je zwembad te onderhouden. Er hangt echter een prijskaartje aan, dus hou daar rekening mee. Bovendien is het niet al te moeilijk om het zelf te doen, mits u het regelmatig doet en een beetje kennis van zaken hebt.

Tip 1: Onderhoud de skimmers

Skimmers zijn de rechthoekige openingen aan de zijkanten van ondergrondse zwembaden. De meerderheid van de bovengrondse zwembaden hebben ook skimmers, maar deze zijn meestal opgehangen aan de zijkanten van het zwembad en drijven extern. Je moet de afschuimmand één keer per week inspecteren en schoonmaken.

Tip 2: Maak het zwembad regelmatig schoon

Het regelmatig schoonmaken van jouw zwembad is vooral belangrijk wanneer je bomen in de buurt hebt Gebruik een zwembadstofzuiger om bladeren, vuil en ander afval dat op de bodem van het zwembad is gevallen te verwijderen. Je moet het zwembad wekelijks harken en stofzuigen.

Tip 3: Reinig het filter

Een onzuivere filter kan een opmerkelijk resultaat hebben op de waterstroom en is ook wat kan leiden tot een eco-vriendelijk of overgoten zwembad, zelfs als de chemische graden zijn geweldig. Wanneer het water door de filter stroomt, houden talrijke kleine deeltjes zich vast in de filter, waarvan de ophoping kan resulteren in een traag draaiende pomp die zijn werk niet doet. Bedenk dat er veel verschillende soorten filters zijn en dat ze allemaal een eigen reinigingsprocedure hebben.De filter moet wekelijks worden gereinigd.

Tip 4: Controleer de pH-waarde

De pH-waarde is een maatstaf voor de zuurtegraad van het water. Het pH-bereik loopt van 0 tot 14, waarbij pH 7 neutraal is. Als de pH-waarde boven 7 ligt, is het water standaard; als hij onder 7 ligt, is het water zuur. Typische pH-waarden moeten tussen 7,2 en 7,6 liggen.De pH-waarde van uw zwembad moet dagelijks worden gecontroleerd.

Tip 5: Borstel de oppervlaktes van het zwembad

Het borstelen van de wanden van jouw zwembad verwijdert een deel van de deeltjes en aanslag die aan het poreuze beton of glasvezel blijven kleven.Deze taak moet wekelijks worden uitgevoerd en voordat u gaat stofzuigen. Zodra je de oppervlakken hebt geborsteld, zullen de deeltjes naar de bodem zinken om te worden gestofzuigd.

Tip 6: Hou het waterniveau in de gaten

Zwembaden verliezen water door verdamping en gebruik. Een paar minuten een tuinslang in het water laten lopen is de eenvoudigste manier om het zwembad bij te vullen. Controleer het waterniveau wekelijks wanneer u het zwembad afroomt.

Tip 7: Verwijder organische stoffen en algen

Het shocken van uw zwembad is een manier om organische stoffen in uw water te verwijderen, algen te doden en ervoor te zorgen dat jouw zwembad helder blijft. Shocken van het zwembad houdt in dat er een aanzienlijke hoeveelheid chloor aan het water wordt toegevoegd om organische verontreinigingen zoals ammoniak en stikstof te bestrijden die zich ophopen in een zwembad en ervoor kunnen zorgen dat het troebel wordt en naar chloor gaat ruiken. Overweeg je dit? Zorg er dan voor dat je het veilig doet, want chloor is een chemische stof!