Tips voor de perfecte eetkamerinrichting

0
1966
eetkamerinrichting

De eetkamer: een plek waar we weer samenkomen aan het einde van de dag. Daar waar we met vrienden en familie gezellig dineren, natafelen, borrelen, spelletjes spelen en fijne gesprekken voeren. De eetkamer is voor velen een belangrijke ruimte in het huis en daarom hebben wij een aantal handige tips voor de perfecte eetkamerinrichting.

Ronde eetkamertafel

Doorbreek de strakke lijnen van het interieur met een ronde eettafel. Met een rond item doorbreek je de vaak vele rechte lijnen en strakke hoeken in je interieur. Dit kan heel mooi met een ronde eettafel of salontafel, gecombineerd met een rond vloerkleed en organische accessoires. Een ronde eetkamertafel staat los in de ruimte, wat een ruimtelijk gevoel creëert. Doordat je direct in contact staat met iedereen aan tafel, is het ook een stuk gezelliger tafelen. 

De eetkamerbank: handig, ruimtebesparend en gezellig

Waarom is de eetbank zo populair? De eetkamerbank zorgt voor gezelligheid aan tafel! Niet meer allemaal dezelfde losse stoelen aan tafel, maar gezellig aanschuiven op de bank. Daarnaast biedt een eetbank ook meer zitplekken en bespaar je op een slimme manier ruimte in de eetkamer. Plaats de bank tegen de muur en schuif hier de eettafel voor. Aan de andere kant kun je eetkamerstoelen plaatsen voor een speels geheel. Het voordeel van de eetbank is dat je meer zitplaatsen heb in dezelfde ruimte en dat je er zo aan kunt schuiven. Wanneer je kiest voor alleen stoelen heb je namelijk aan beide kanten ruimte nodig om de stoel naar achter te schuiven. De eetbank is dus de perfecte oplossing in een smalle ruimte.

Eetkamerstoelen met of zonder armleuning?

Wanneer je een eetkamertafel hebt gevonden moet je daar nog geschikte eetkamerstoelen bij vinden. Eetkamerstoelen zijn er in vele soorten en maten. Van ruime eetkamerfauteuils tot slanke stoelen. De belangrijkste vraag is vaak of je eetkamerstoelen met of zonder armleuningen neemt. Eetkamerstoelen met armleuning zijn comfortabeler, vooral wanneer je graag wat langer natafelt. Ze vragen alleen wel meer ruimte, in de breedte maar ook aan de achterkant heb je meer ruimte nodig omdat je er niet zijdelings uit kunt schuiven. Een eetkamerstoel zonder arm is dus vooral handig wanneer je ruimte wilt besparen en een ruimtelijk effect wilt creëren door de open zijkanten.

Eenheid met de rest van het interieur

Tegenwoordig zie je vaak dat de eetkamer onderdeel is van de rest van het interieur. Het staat in verbinding met de andere functionele ruimtes, zonder dat het is afgesloten. Om een mooie eenheid en rust te creëren is het belangrijk dat de stijl en de gebruikte materialen en kleuren aansluiten met die van de zithoek. Dit hoeft niet te betekenen dat het interieur saai en eentonig moet zijn. Mix en match de kleuren, materialen, structuren en vormen. Zo kun jij er een persoonlijke draai aan geven en er tegelijkertijd een samenhangend geheel van maken.