Sommige ondernemingen hebben tientallen zonnepanelen op hun dak geplaatst, omdat deze vorm van duurzaamheid veel voordelen biedt. Voor deze grootverbruikers is er een subsidie beschikbaar waarmee veel kosten bespaard kunnen worden. Wat houdt deze zogeheten SDE+ subsidie voor zonnepanelen in?
SDE+ subsidie voor grootverbruikers
De SDE+ subsidie geldt voor ondernemers met een grootverbruikersaansluiting. Dit houdt in dat zij meer dan 3×80 ampère gebruiken. Deze subsidie is ook in 2017 van kracht. Om ervoor in aanmerking komen dien je je in te schrijven. Dit jaar worden er twee inschrijfrondes gehouden, namelijk in maart en september. Vergeet deze maanden dus niet in je agenda te zetten. Wanneer je te laat bent heb je helaas geen recht op subsidie.
Stimulering Duurzame Energieproductie
SDE staat voor ‘Stimulering Duurzame Energieproductie’. Alle bedrijven die duurzame energiebronnen gebruiken komen ervoor in aanmerking. Wel is het een vereiste dat ze grootverbruikers zijn. Met deze subsidie wil het Ministerie van Economische Zaken duurzaamheid in Nederland stimuleren. SDE biedt bedrijven een flink aantal voordelen:
Je krijgt gegarandeerd subsidie voor de komende 15 jaar
Je bent niet afhankelijk van eigen verbruik. Dit betekent dat je zoveel zonnepanelen kunt plaatsen als je wilt
Je ontvangt een vast bedrag per geleverde kWh tot maximaal € 0,125 per kWh
Subsidie ontvangen: wat dan?
Tijdens het aanvragen van de subsidie dien je een indicatie te geven van het aantal zonnepanelen die op het dak passen. Heb je de subsidie ontvangen? Gefeliciteerd! Je hebt nu een jaar om een definitieve beslissing te nemen over de investering. Bovendien heb je ruim 2 jaar de tijd om het zonnepanelensysteem daadwerkelijk te plaatsen.
Andere voordelen
Grootverbruikers verdienen de zonnepanelen in gemiddeld 6 tot 8 jaar terug. Bovendien is het rendement mede vanwege de SDE+ subsidie zeer rendabel. Eventueel kun je ook gebruik maken van andere voordelen, zoals de ‘investeringsaftrek’.