Tips om meer ruimte te creëren in jouw badkamer

0
1431
badkamer klein

Wellicht mopper jij ook wel eens dat je badkamer te klein is. Maar wist je dat je daar zelf met een beetje creativiteit veel aan kan doen? Lees de onderstaande tips maar eens.

1. Badkamerkast

Een opgeruimde kamer ziet er meteen groter uit. Een badkamerkast kan meteen een groot verschil maken. Voor iedere badkamer, ook de kleinste, is er eentje te vinden die precies bij past bij de rest van het interieur. Denk bijvoorbeeld eens aan een smalle kast voor in een hoekje.

2. Planken en haakjes

Als je weinig ruimte hebt, is het slim om in de hoogte te gaan werken. Een paar planken waar je spullen kwijt kan en haakjes of knijpers waar je noodzakelijke spullen voor het douchen kan hangen zijn dan een goed idee. Als je met meerdere niveaus gaat werken in een badkamer, zorg dan wel dan zaken goed bereikbaar blijven. Er zijn maar weinig mensen op hun best in de vroege ochtend en op dat tijdstip wil je geen extra rommel.

3. Bergruimte onder het bad

Als je nog een badkamer in aanbouw hebt, is het een goed idee om ook de ruimte onder het bad goed te gebruiken. Met een paar planken en wat handigheid realiseer je moeiteloos een flinke bergruimte onder je bad. Hou er wel rekening mee dat er daar regelmatig temperatuurverschillen ontstaan. Dat beperkt de mogelijkheden van spullen die je daar kan opbergen.

4. Rol je handdoeken op

Iedereen houdt van veel en zachte handdoeken, maar ze nemen wel veel ruimte in beslag als je ze ophangt of opgevouwen neerlegt. Een optie is om de handdoeken op te rollen en in een mandje of iets dergelijks te bewaren. Dan nemen ze minder ruimte in beslag en het staat ook meteen gezellig.

5. Gebruik de ruimte boven het toilet

In een kleine badkamer kun je alle bergruimte goed gebruiken. Ook boven het toilet is vaak ruimte die benut kan worden voor planken of andere opties. Ga wel altijd met beleid te werk. Zorg dat mensen niet hun hoofd gaan stoten aan hetgeen je boven het toilet aanbrengt en het is ook van belang dat zaken die hier worden opgeborgen niet kunnen vallen.

6. Zorg voor goede opbergbakjes

Een van de badkamertrends van dit moment zijn opbergbakjes. De meeste rommel in badkamers komt van kleine gebruiksvoorwerpen zoals haarborstels, föhns, tandenborstels, etc. Hiervoor zijn diverse zaken te koop om ze efficiënt en hygiënisch op te bergen, denk aan mandjes of bakjes. Uiteraard hoef je die niet altijd te kopen. Vaak krijg je voedsel of andere zaken in handige bakjes die ook nadien geschikt zijn om te gebruiken in de badkamer om kleine spullen op te bergen. Het is handig als iedereen die de badkamer gebruikt zijn of haar persoonlijke bakje heeft.

7. Magnetische strips

Ben jij zo iemand die telkens haarspeldjes kwijtraakt in de badkamer? Dat is niet prettig voor jou en de eventuele andere gebruikers. Hang dan een magnetische strip op een praktische hoogte waar je de speldjes handig kwijt kunt zonder er een rommeltje van te maken.