Ga je op reis? Lees dan deze tips!

0
2060

Ga je op reis? Een goede voorbereiding is het halve werk. Voordat je het vliegtuig in stapt zijn er een aantal dingen die je op orde moet hebben. Zo is het belangrijk om je paspoort of ID-kaart altijd bij te hand te houden. Let er bovendien goed op dat deze nog geldig zijn. Je vliegtickets zijn ook niet geheel onbelangrijk, evenals de juiste afmetingen van je koffer en handbagage. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat deze te zwaar te zijn. Alle zaken waar je rekening mee moet houden voor je op reis gaat even op een rijtje.

Vliegticket en paspoort

De twee belangrijkste zaken om op orde te hebben zijn je vliegticket en je paspoort. Zonder deze twee documenten kom je simpelweg niet aan boord. Kijk thuis goed of je paspoort nog geldig is. Hoewel je tegenwoordig digitaal kunt inchecken, is het niet mogelijk om je vliegtickets via de mobiele telefoon te laten zien. Je zult ze dan ook uitgeprint moeten laten zien. Een goede tip is om je vliegticket in je paspoort te voegen zodat ze eenvoudig en altijd bij elkaar meegenomen kunnen worden.

Bagage

De koffer mag natuurlijk niet ontbreken op je reis. Het moet van goede kwaliteit zijn, en onder andere tegen een stootje kunnen. Ook de afmetingen en het gewicht dienen in orde zijn. Het zou kunnen dat je alleen reist met handbagage. Ook in dat geval is het belangrijk dat het aan de vereiste afmetingen voldoet. Let altijd op de voorwaarden van de vliegtuigmaatschappij wat betreft het maximale gewicht en afmetingen van je bagage. Kort samengevat, hou rekening met de volgende zaken wanneer je met een koffer op reis gaat:

  • Afmeting van de koffer en handbagage
  • Het gewicht van de bagage
  • De kwaliteit van de koffer/handbagage