Redenen om een terrasoverkapping te nemen

0
906
terrasoverkapping

Een tuin is een kostbaar bezit. Het is een bekend gegeven dat het veel eenvoudiger is om te ontspannen als je dat buiten doet. Het probleem is vaak dat het klimaat het in ons land wat moeilijker maakt om daar echt van te genieten. Een terrasoverkapping is daarvoor een goede oplossing. Er zijn vele opties en voor iedere portemonnee is er wel iets beschikbaar. Kijk bijvoorbeeld op Foravida.nl voor een ruim assortiment. Wil je nog wat meer redenen weten waarom een terrasoverkapping een mooie aanvulling is op je tuin?

1. Praktisch voor de tuinmeubelen

Waarschijnlijk ken je het wel dat lekker in de tuin zitten vaak een probleem wordt vanwege het gesleep met tuinmeubelen. De meeste wil je immers niet in de regen laten staan. Daardoor zit je veel minder buiten dan je eigenlijk zou willen. Onder de overkapping kun je de meubels gerust laten staan. Dat is praktisch gedurende het seizoen dat je buiten zit. In de winter is een beschermhoes voor je meubels voldoende om ze goed te beschermen tegen het Hollandse weer.

2. Aangenaam bij ieder soort weer

Is het nog frisjes buiten dan kan je onder een terrasoverkapping het toch aangenaam hebben. Met een tuinkacheltje kan je zelfs het gehele jaar buiten zijn. In onze zomers waarin de temperatuur inmiddels behoorlijk kan oplopen, biedt een overkapping  schaduw op de heetste momenten van de dag. En wist je dat de warmte onder een afdak langer blijft hangen? Hierdoor duren zwoele zomeravonden nog langer.

3. Een terrasoverkapping is een goede investering

Als jij kiest voor de juiste overkapping is dat een aanvulling op je huis. Het is een van de onderdelen van een echt luxe tuin. Bij een specialist kun je kiezen welke optie het beste past bij jouw huis. Een overkapping is waarde-verhogend. Mocht je echter niet van plan zijn te verhuizen dan weet je zeker dat een goede overkapping vele jaren meegaat zonder dat je er veel omkijken naar hebt. En wees eens eerlijk, jij vindt een terrasoverkapping toch een leuk extraatje bij een huis.

4. Gezellig

Op normale dagen is het al gezellig om onder de overkapping te zitten en beschermd te zijn tegen de weersomstandigheden. Een verlaagd dak geeft op zich al een knus gevoel. Met wat decoraties zoals verlichting of slingers maak je van een simpele overkapping ineens een echte feestruimte. Ideaal als je niet zeker weet of een tuinfeest in de openlucht een optie is.

5. Eenvoudig uit te breiden

Een terrasoverkapping is in feite een praktische uitbreiding van je tuin. Met wat eenvoudige aanpassingen kan je er echter ook een extra kamer van maken. Met de zijkanten gesloten en schuifdeuren aan de voorzijde verandert je overkapping in een extra ruimte waar je gedurende het gehele jaar kan genieten.

Let op: in het algemeen heb je geen vergunning nodig om een overkapping te plaatsen. Er zijn in een aantal gemeenten echter wel voorwaarden aan de grootte van de overkapping indien je deze zonder vergunning wilt plaatsen. Informeer derhalve voor de zekerheid altijd even voordat je een definitieve keuze maakt.