In een paar stappen genieten van een luxe tuin

0
1036
buitenspa in de tuin

Wanneer je beschikt over een tuin ben je hier waarschijnlijk vaak in te vinden. Zeker wanneer de temperaturen aangenaam zijn zet je in de ochtend de deuren al open en ben je het liefst de hele dag in de tuin bezig. Het ene moment om te genieten van een goed boek of een lekkere bak koffie, en het andere moment om daadwerkelijk bezig te zijn met de tuin zelf. Toch kan een tuin al snel standaard zijn, waardoor hij gaat vervelen. In slechts een paar stappen kun je echter een luxe tuin creëren waar je elke dag van kunt genieten!

Zorg voor ontspannende meubels

Wil je echte luxe creëren in je tuin, dan begin je met de meubels. Een standaard tuinstoel is niet heel ontspannend en dus doe je er goed aan op zoek te gaan naar nieuwe meubels. Kies bijvoorbeeld voor een mooie loungeset of ontspannende ligstoelen met heerlijke dikke kussens. Heb je een grote tuin, dan kun je dit uiteraard ook combineren. Op de plek waar overdag de meeste zon staat plaats je de ligstoelen, en op een meer beschutte plek plaats je een tuin- of loungeset zodat je daar met het hele gezin kunt genieten van het eten.

Extra luxe met een spa

Een zwembad in de tuin kan lekker zijn, maar als je geen kinderen hebt is de kans klein dat je een zwembad voor jezelf opzet. Een goede andere optie is dan een buitenspa. Buitenspa’s zijn erg luxe, want je geniet van een heerlijk warm bad en tegelijkertijd een fijne massage, maar zijn ook nog eens goed voor je lichaam. Zeker wanneer je last hebt van je gewrichten of spieren is een spa aan te raden, omdat de massagestralen je helpen ontspannen en je spieren versoepelen.

Daarnaast beperkt het gebruik zich niet alleen tot de warme maanden, want je kunt het hele jaar door gebruik maken van de spa. Het water wordt op temperatuur gebracht en je krijgt het dus niet koud als je in het water zit. Op die manier kun je dus zelfs van deze luxe genieten in de wintermaanden.

Een serre of overkapping voor meer warmte

Een serre of overkapping kan, zeker in de wintermaanden, ook voor extra warmte zorgen waardoor jij ook van de luxe in je tuin kunt genieten als het buiten koud is. Een serre bestaat vrijwel altijd uit muren van glas waardoor je in feite binnen zit maar het gevoel hebt dat je buiten bent. Een overkapping is niet volledig dicht, maar als je een terrasheater bij de overkapping plaatst kun je ook in de winter nog prima gebruik maken van deze fijne plek. Zeker wanneer er een lekkere bank of een paar fijne stoelen staan met een warme deken erbij zit je hier helemaal goed.