Houten elementen die jouw woning meer aanzien geven

0
2881
inrichting met hout

Binnen iedere stijl die jij kiest voor je interieur kan je altijd werken met hout. Hout kan een leidinggevend element worden binnen je inrichting maar ook worden gebruikt om accenten te zetten. Hout is sfeervol en daarom is er altijd een toepassing te bedenken in jouw huis. Hieronder staan een aantal voorbeelden.

1. Houten vloer

Misschien denk je bij het gebruik van een houten vloer meteen aan een rustiek interieur. Dat is een misvatting. Juist  in een kamer met erg moderne meubels kan een houten vloer juist dat speelse contrast geven dat een inrichting tot iets bijzonders maakt. Bij een houten vloer is het vaak wel belangrijk dat de muren een heldere kleur hebben als je kiest voor een moderne look. Voor een klassieke inrichting zijn andere kleurcombinaties ook mogelijk.

2. Houten jaloezieën

Het kiezen voor een houten zonwering geeft meteen extra sfeer aan je woning. Het verhoogt ook de waarde van een huis. Tegenwoordig zijn houten jaloezieën meer populair dan houten shutters. Beide producten lijken wel op elkaar maar houten jaloezieën zijn beduidend lager in prijs dan shutters. Houten jaloezieën zijn er voor ieder raam omdat ze op maat worden gemaakt. Het opmeten is uiteraard echt een precisie karweitje.

3. Houten plafond

Kijk jij ook wel eens jaloers naar een echt houten plafond als je in een ouder pand bent, waar dit bewaard is gebleven. Er is geen enkele reden waarom jij in je huidige woning niet zou kiezen voor een houten plafond. Daarvoor hoef je ook niet meteen om te schakelen op een volledig klassiek interieur. Een wit geverfd houten plafond in een modern ingericht appartement doet het altijd fantastisch. De donker uitgevoerde houten plafonds geven direct een meer rustiek effect. Een kamer kan hierdoor een rustpunt vormen in je woning. Zal maar lekker weg in die grote fauteuil.

4. Een houten bureau

Heb jij een werk- of studeerkamer waar een bureau staat? Overweeg dan eens een bureau van hout. Er zijn bijna ontelbare opties van antiek tot hypermodern design. Achter dat bureau breng je vast de nodige uurtjes door en dan is het prettig als het een meubelstuk is dat echt volledig bij jouw smaak past. En zeker hier geldt dat een houten bureau uitstekend valt te combineren met diverse stijlen van inrichting. Zorg voor een vrolijke omgeving voor soms minder vrolijke taken.

5. Een bijzonder houten ledikant

Een houten bed van steigerhout is een pronkstuk in iedere slaapkamer. Steigerhout is geen aparte houtsoort, het is grof gezaagd en stoer vurenhout. Het wordt in de bouw gebruikt om de planken voor de steiger van te maken. Steigerhout dat onbehandeld is, wordt binnen een periode van een halfjaar grijs. Voor meubels wordt ook gebruikt steigerhout gebruikt waar de grijze kleur  ontstaat door het morsen van cement. Vurenhout is een echt natuurproduct dat nog leeft en dat merk je ook als je bed ervan is gemaakt. Ook zal niet iedere plank er hetzelfde uitzien. Maar een vakman maakt hiervan een ledikant dat vele jaren mee kan.