Genoeg me-time én een drukke baan? Zo kan het allebei! 

0
2831
agenda boeket

Met een drukke baan en een huishouden kan het nog best wel eens puzzelen zijn om wat tijd voor jezelf over te houden. Dat terwijl het hebben van me-time erg belangrijk is. Je moet je namelijk los kunnen trekken van de dagelijkse hectiek om even helemaal tot rust te komen. Iets helemaal voor jezelf doen, is daarom een absolute must als je een volle agenda hebt. Dit hoeft niet eens heel veel tijd in beslag te nemen. Al neem je maar een klein moment om iets te doen waar jij écht happy van wordt, bereik je al het doel!

Stel de juiste prioriteiten

Vind je het moeilijk om een moment te vinden waar je eventjes helemaal niets moet? Dan kan het helpen om taken efficiënter uit te voeren en de juiste prioriteiten te stellen. Moet je alles wat je vandaag op je to-do lijstje hebt staan ook écht vandaag doen? Of kan er minimaal één taak verschoven worden naar morgen of naar het weekend? Wellicht dat er dan een opening in je agenda ontstaat die je kunt gebruiken om eindelijk een fijn stuk te gaan fietsen op je spiksplinternieuwe Stella e-bike, of om eens een yogales te nemen bij die nieuwe yogaschool. Als je de juiste prioriteiten stelt en efficiënt te werk gaat, zul je zien dat je toch tijd overhoudt waarvan je dacht dat je deze niet had! 

Breng structuur aan middels een to-do list

Naast dat de efficiëntie van het uitvoeren van dagelijkse taken veel verschil kan maken in de hoeveelheid tijd die je overhoudt, is het ook belangrijk om structuur aan te brengen in alle taken die je op een dag wilt volbrengen. Een handig hulpmiddel om overzicht te bewaren is een to-do lijstje. Hierop kun je alles schrijven wat je die dag wilt doen. zorg er dan wel voor dat je het moeilijkste of vervelendste klusjes als eerste doet. De kans is namelijk groot dat je geen zin meer hebt om die ene saaie klus te doen als je al een stapel andere taken hebt uitgevoerd. Blijf daarnaast bij het maken van een to-do lijstje realistisch. Je kunt namelijk een heleboel, maar een onrealistisch lange to-do list afwerken na het werk is een beetje te veel gevraagd van jezelf. Daarnaast kom je dan nooit toe aan dat momentje voor jezelf. 

Pak tussen de bedrijven door je momentje 

Daarnaast zijn er nog veel meer dingen die je kunt doen om je dag efficiënter in te delen en momentjes voor jezelf te creëren. Zeker als het je doel is om actiever te zijn om zo de beste versie van jezelf te worden, hoef je eigenlijk niet eens zoveel te schuiven in je agenda. Pak bijvoorbeeld vaker de fiets in plaats van de auto en fiets lekker naar je werk. Als je eenmaal een lekker trapritme hebt gevonden en je je hoofd even helemaal leeg kunt maken, zul je zien dat fietsen lang nog niet zo slecht is en zelfs ontspannend werkt. Je hoeft namelijk even helemaal nergens aan te denken. Heerlijk ontspannend!