Het politiekeurmerk veilig wonen

0
4013
kozijnen

We werken als Nederlanders allemaal hard en verdienen daarmee, over het algemeen, niet slecht. Velen van ons kiezen ervoor om dat zuurverdiende geld te investeren in een eigen woning, een plek die helemaal van jou en je familie is. Geen wonder toch, dat we die plek willen beschermen en willen voorkomen dat iemand het mooie wereldje dat we zelf hebben gecreëerd binnendringt? Dat betekent dat we ons huis goed moeten beveiligen, het politiekeurmerk veilig wonen is daarbij onmisbaar.

Wat is het?

Het politiekeurmerk veilig wonen is een organisatie die een expert bij je thuis langs kan sturen. Deze man of vrouw inspecteert jouw woning en kijkt naar dingen als hang- en sluitwerk op deuren en ramen en ook naar buitenverlichting. Op basis van het inspectierapport kunnen zij aangeven op welke punten jouw huis niet voldoet aan de veiligheidseisen.

Jouw huis veiliger maken met kunststof kozijnen

Als de inspecteur is geweest zal deze ook meteen een vrijblijvende offerte achterlaten, met daarop de punten die moeten worden aangepakt. Zo kan het zijn dat de kozijnen in jouw huis niet veilig genoeg zijn en je deze moet laten vervangen voor inbraak kozijnen. Kies je daarbij voor een bedrijf dat erkend wordt door het politiekeurmerk, dan kan je een certificaat krijgen. Dat certificaat kan je weer een interessante korting opleveren bij jouw verzekeraar.

Politiekeurmerk certificaat en verzekeraars

Zoals gezegd kan je dus korting op jouw verzekering krijgen, als je het certificaat van het politiekeurmerk veilig wonen in de wacht weet te slepen. We hebben enkele voorbeelden van deze kortingen, de peildatum van deze cijfers is oktober 2018 en deze gegevens zijn bekend gemaakt door de Consumentenbond.

Er zijn enkele grote verzekeraars die korting geven wanneer je het certificaat kan overhandigen, enkele daarvan zijn ABN Amro, Allianz, ANWB/Unigarant en FBTO.

ABN Amro geeft je een korting van maar liefst 20%. Bij FBTO krijg je 15% korting als je het certificaat hebt en bij Allianz en ANWB/Unigarant is deze korting 10%. Bij al deze verzekeraars betekent het dus een aanzienlijke korting, maar de 20% van ABN Amro springt er uiteraard wel meteen uit.

SKG-eisen

Het Politiekeurmerk veilig wonen vraagt je gebruik te maken van hang- en sluitwerk dat SKG gecertificeerd is. Let hier dan ook altijd op als je zelf de nodige verbeteringen aan jouw huis wil uitvoeren om het certificaat te kunnen bemachtigen. Laat je dit wel door een professional doen reken dan bij de kosten van de materialen ook nog eens ongeveer 90 euro per uur voor het werk en de voorrijkosten op.

Of je het nu zelf gaat doen of liever wil laten doen. Jouw huis inbraakveilig maken is niet onbelangrijk. Het kan voorkomen dat jij op een dag thuiskomt van je werk en het huis leeg aantreft. Om te voorkomen dat al jouw werk voor niets is geweest raden wij je dus aan jouw huis goed te beveiligen.