Ben jij klaar om de woonkamer een opknapbeurt te geven?

0
1818
muur verven

Ben jij er klaar voor om de woonkamer eens goed onder handen te nemen en een nieuwe kleur op de muur te verven? Hier zijn wel wat voorbereidingen voor nodig wil je ervoor zorgen dat de klus ook daadwerkelijk goed uitpakt. Naast producten die je nodig hebt om te schilderen en eventueel een muurvuller, heb je ook muurverf nodig.

Verschillende soorten muurverf

Naast dat er verschillende merken zijn die muurverf verkopen, heb je ook verschillende soorten muurverf. Zo is er afwasbare muurverf dat natuurlijk ideaal is in bijvoorbeeld de keuken of de speelkamer van de kinderen, maar je hebt ook verschil in glansgraad. Je doet er dus goed aan hier eerst over na te denken voordat je een pot verf koopt. Want wil je een zijdeglanzen uitstraling op de muur of liever mat? Binnen deze twee heb je dan ook weer keuze, want je kan ook voor halfglans of eiglans kiezen, en in het geval van een matte muurverf kun je kiezen voor zijdemat, extra mat of krijt- en kalkmat.

Het hele huis schilderen

De muren en het plafond kunnen prima met de muurverf geschilderd worden. Maar als je ook direct alle kozijnen, deurposten en eventueel zelfs de deuren meeneemt, heb je hier wel weer andere verf voor nodig. Je doet er dan goed aan de verschillende verfpotten van hetzelfde merk te kopen zodat je weet dat de kwaliteit hetzelfde is. Dit kan bijvoorbeeld door Sikkens verf te kopen. Voor de kozijnen, deurposten en de deuren heb je lakverf nodig die geschikt is voor binnen. Deze zijn er in hoogglans, halfglans en zijdeglans, maar ook in mat en krijt- en kalkmat. Door deze te combineren met een muurverf van Sikkens weet je in ieder geval dat het qua kwaliteit goed zit.

Zorg dat je alles in huis hebt

Niets zo vervelend als halverwege een klus moeten stoppen omdat je toch nog iets vergeten bent in de bouwmarkt. Zorg er dus voor dat je echt alles in huis hebt voordat je met de klus begint. Maak een lijstje met de benodigdheden en check in de schuur wat je al hebt liggen. De rest haal je bij de bouwmarkt terwijl je het lijstje bij je hebt, zodat je zeker weet dat je niets vergeet.

Teveel gedoe? Tegenwoordig kun je dit soort dingen natuurlijk ook heel makkelijk online bestellen, dan wordt het gewoon bij je thuis geleverd. Het grote voordeel daarbij is dat er vaak suggesties worden gegeven voor wat je misschien ook nog wel nodig hebt. Dit kan handig zijn, omdat je er op die manier achter kan komen dat je lijstje toch niet helemaal klopt.

Het enige dat je niet goed online kunt bekijken, zijn de verschillende kleuren verf. Wat je daarentegen wel kan doen is een kleurenwaaier opvragen. Deze wordt dan met de post verstuurd zodat je rustig alle kleuren kunt bekijken.