WordPress gebruiken: waar moet je op letten?

0
402

WordPress is een van de meest populaire content management systemen (CMS) ter wereld. Het heeft miljoenen gebruikers uit allerlei landen. Misschien overweeg je ook om WordPress te gebruiken. Waar moet je in dat geval op letten?

Originaliteit

Het internet is overspoeld met andere sites en het is erg moeilijk om zich te onderscheiden van de massa. WordPress websites zitten vol met functies die erg op elkaar lijken. Dit betekent dat je manieren moet vinden om zich te onderscheiden, niet alleen van andere WordPress sites maar ook van andere CMS sites. Als jouw site zich niet onderscheidt van de massa dan is het meer dan waarschijnlijk dat het een lagere ranking krijgt in zoekmachines.

Malware

Er zijn vele gevaren die kunnen optreden als u een WordPress site hebt. Het is dan ook belangrijk om jouw site te beschermen tegen deze online bedreigingen, maar dat betekent helaas niet dat je geen malware op uw site kunt krijgen. Om jouw site te beschermen tegen online bedreigingen kun je het beste gebruik maken van een antivirus plugin en software.

Plugins

Je kunt een blog in WordPress maken door een plugin te installeren zoals WordPress.com. Een plugin is een add-on die toelaat om nieuwe functies toe te voegen aan uw site. Er zijn honderden plugins die he kunt installeren voor uw site. Of zoek op Google gratis WordPress plugins die je kunt toevoegen aan de iste. Als je niet technisch onderlegd bent, kunt u het beste beginnen met een eenvoudige site. WordPress is gelukkig een eenvoudig te gebruiken CMS en is gemakkelijk te leren.

Betrouwbaarheid

WordPress plugins zijn een goede manier om tijd en geld te besparen. Het is echter lastig om uit te vinden of de plugin betrouwbaar is en welk persoon of welke personen het hebben gemaakt. Wanneer je een plugin installeert waarvan je de maker niet kent, weet je niet of de maker kwaadwillende bedoelingen heeft. Pas dus op!

Functies

De meeste mensen denken dat WordPress geen geschikte keuze is voor zakelijke websites, maar ze hebben het mis. Het is gebouwd op hetzelfde platform als bloggen, waardoor het geschikter is voor zakelijke websites dan andere platforms. Het biedt dan ook meer functies dan andere platformen.

Snelheid

WordPress websites kunnen een aanzienlijke invloed hebben op de snelheid. De WordPress webhosting provider moet je hierbij kunnen helpen. Zorg er altijd voor dat u de snelheid van de hosting bekijkt voordat je begint met een WordPress site.

SEO

WordPress is zeer zoekmachine vriendelijk, maar desondanks kan het tijd en moeite kosten om ervoor te zorgen dat je de nodige veranderingen aanbrengt om het zoekmachine vriendelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van inhoudelijke en SEO-vriendelijke content. Schrijf elke week meerdere interessante blogs en je zult merken dat jouw website langzamerhand een betere plek krijgt in de zoekmachines.