Donderdag 17 juli 2008 (De Dag van Groesbeek)

Vlag

 

Nummer

Aan het begin van de Dag van Groesbeek stond ik met een vieze smaak in mijn mond op. Dat maakte me best misselijk zodat ik zelfs het beetje ontbijt niet binnen kon houden. Gelukkig ging het daarna snel beter.

Maar ik had nog geen last van blaren dus het afplakken was goed gegaan. En ook de schoenen, die ik eerder dit jaar had gekocht, zaten als gegoten.

We moesten ons overigens zelf weghelpen, Rob was in tegenstelling tot dinsdag en woensdag niet opgestaan. Maar dat was geen probleem. Alleen de thee kon ik niet vinden.

We liepen daarom rond kwart over drie weer richting de bus die er nu weer eerder was dan de vorige dagen. Hij was ook een stuk kleiner. Er zat echter nog niemand in. Dus we konden zitten. De bus bleef ook keurig wachten tot bijna kwart voor vier.

We waren om 4.00u gearriveerd op de Wedren en ik fotografeerde toch even het bord. Na de gebruikelijke sanitaire stop sloten we aan in de rij en konden we rond kwart over vier aan de 3de etappe beginnen. Gelukkig was de vieze smaak tijdens het wandelen verdwenen.

Bord

De eerste rust nemen we altijd als we net Malden zijn binnengelopen. Hier kun je ook aardbeien met slagroom kopen en dat gaat er zo roind 6.00u wel in.

Aardbeien

Ondertussen had ik een SMS-je gekregen met de volgende tekst: "Sorry dat jullie alleen op moesten staan. Rob zijn wekker is niet afgelopen. Goeie dag gewenst! Marian" Het was dus toch niet de bedoeling geweest dat we alleen weg moesten. Morgen is er een herkansing.

Malden

Na de rust lopen we verder en maken in Malden nog even gebruik van een toiletmogelijkheid. Dat is overigens de laatste maal dat we het op deze plaats doen. Tot 2005 was het allemaal goed geregeld maar nu stond er al voor het 2de jaar niet voldoende druk op de toiletten wat het doortrekken erg moeilijk maakte. En dan toch nog 40ct vragen. Volgend jaar nemen we de toiletvoorziening in het verzorgingshuis. Dat schijnt gratis te zijn, maar dan kopen we wel iets van een van de bewoners. Met het geld kunnen dan weer activiteiten worden betaald.

Mook

We liepen verder richting Mook. Daar liepen we voor de eerste maal over het centrumplein. Morgen voor de tweede maal. Dan mogen we ook de grote weg op.

Dijk Mook