Woensdag 16 juli 2008 (Dag van Wijchen)

Vlag

 

Nummer

Deze tweede wandeldag hebben we de wekker maar even op half drie gezet. Want gisteren was de bus ook te vroeg. Weer kon ik maar weinig ontbijt binnen krijgen, maar ik nam wat brooed mee voor onderweg. Om kwart over drie liepen we naar de bus. Daar stonden al weer wat bekenden van een dag eerder. De bus kwam inderdaad weer te vroeg maar nu kon ik wel zitten.

Iets over vier gingen we in de rij staan om rond half vijf het parcour op te kunnen. We liepen door Nijmegen om uiteindelijk bij Weezenhof (wijk) en de stadsdijk uit te komen. We namen onze eerste rust bij een zuivelboerderij waar we onze gebruikelijke yoghurt namen.

Na verder te zijn gelopen zagen we Giel Beelen (one of us).

Giel

Vlug richting Alvena lopen. En dan besef ik dat ik nog geen last heb van blaren. Vorig jaar moest ik in Alvena al gaan prikken. Zou het afplakken op een andere wijze (advies broer) dan toch zijn vruchten gaan afwerpen. Of waren het de schoenen die ik eerder dit jaar gekocht had en waarvoor ik bijna een uur had uitgetrokken. Ik hou het maar op een combinatie van beide.

Alvena

Het begon overigens wel een beetje te motregenen. Dat was overigens voorspeld.

Alvena 2

Maar we lieten ons niet afschrikken dus vlug naar de rust in Wijchen Zuid waar altijd een aantal stoelen staan en een kraampje waar 'n traditonele mars (voor de energie om naar Niftrik te wandelen) wordt gekocht.

Regen Wijchen

Maar weinig stoelen en kraampjes te zien. Dus hebben we maar even bij een friettent gezeten. Ik zocht mijn paraplu op. Mijn broer viel bijna in slaap en werd gelukkig aangesproken door een medewandelaar.

Na even te hebben gezeten liepen we richting Balgoij waar we werden gecontroleerd. En zoals gebruikelijk merkten hier een aantal 40 km lopers dat ze verkeerd zaten. Ze kwamen ons dus weer tegen. Het staat volgens mij toch echt goed aangegeven en verder wordt het regelmatig omgeroepen door een aantal jongelui die net voor de splitsing muziek aan het maken zijn en de wandelaars aanmoedigen.

Balgoij