Waarom is een vliegvakantie zo ontzettend leuk?

0
420

Soms is het heerlijk om even te ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Alleen al het moment dat je aankomt op het vliegveld geeft een bijzonder gevoel. Dompel je onder in de drukte van luchthavens als Schiphol, Eindhoven en Rotterdam. Voor je het weet is het tijd om naar verre oorden te vliegen. Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom een vliegvakantie ontzettend leuk is.

Reden 1 – Je maakt kennis met andere culturen

Uit een onderzoek van NBTC-Nipo Research bleek dat ongeveer 7.6 miljoen Nederlanders in de zomervakantie naar het buitenland reisden. Favoriete vakantiebestemmingen waren Frankrijk, Duitsland en Spanje. Maar steeds meer Nederlanders vieren hun vakantie in verre en tropische oorden, zoals Thailand en Indonesië. Het maakt duidelijk dat onze landgenoten dol zijn op reizen. Met name het avontuurlijke gevoel is voor velen een reden om met het vliegtuig op vakantie te gaan. Het is ontzettend leuk om kennis te maken met andere culturen, gerechten en mensen.

Reden 2 – Reizen met het vliegtuig kost weinig tijd

Dit betekent dat je jouw vertrouwde omgeving verruilt voor een totaal andere plek. Zo is een bruisende stad als Hong Kong of Sydney absoluut niet te vergelijken met de relatief gemoedelijke Nederlandse steden. Dompel je onder in de mensenmassa, en geniet! Het voordeel van een vliegvakantie is dat je binnen enkele uren op een totaal andere bestemming bent. Tegenwoordig kost reizen met het vliegtuig namelijk niet veel tijd meer. Binnen 3.5 uur sta je bijvoorbeeld al op het bruisende Djemaa el Fna plein in de Marokkaanse hoofdstad Marrakech.

Reden 3 – Het is een ontspannen manier van reizen

Vliegen is een van de beste manieren om te reizen. Je bereikt namelijk op een ontspannen manier je vakantiebestemming. In tegenstelling tot een autovakantie ervaar je bijvoorbeeld geen file stress. In plaats daarvan stap je in het vliegtuig en kun je een paar uur lang ontspannen. Neem bijvoorbeeld een goed boek mee of een tijdschrift. Het is fijn om daar eindelijk weer eens tijd voor te hebben. Of kijk een spannende film. Veel vliegtuigmaatschappijen bieden namelijk tegenwoordig de mogelijkheid om films te kijken of muziek te luisteren. Dit zijn met name de maatschappijen die langere vluchten uitvoeren, zoals naar Azië.

Reden 4 – Je kunt heerlijk wegdromen in je vliegtuigstoel

In het vliegtuig kun je alvast heerlijk wegdromen bij de gedachte aan je vakantiebestemming, bijvoorbeeld het mooie Hongarije. Ook dit maakt vliegen een zeer ontspannen manier van reizen. Bovendien ervaar je geen vermoeidheid, en krijg je zelfs eten geserveerd aan boord.

Reden 5 – Je geniet onderweg van een schitterend uitzicht

Een vliegreis hoeft absoluut niet saai te zijn. Hopelijk heb je een zitplek bij het raam weten te bemachtigen. Kijk eens uit het raampje, en geniet van het prachtige uitzicht beneden. Zelfs het wolkendek heeft iets magisch. Wie weet ontdek je wel fascinerende bergketens zoals de Pyreneeën en de Alpen. Soms is de lucht zo helder dat je vlak voor aankomst al de bezienswaardigheden van een bepaalde stad kunt zien.