Uit eten in de Castello del Fungo

0
445
Een beetje een moeilijke bevalling dit: een ‘studie-uitstap’ naar een chique restaurant op 5 kilometer (in buurdorp Piana Crixia) dat reeds enkele jaren dicht was en sinds kort opnieuw open is gegaan, zelfde uitbaters maar nu aangevuld met zoon/kok.
Van buitenaf een zeer aantrekkelijk gebouw, binnenin zeker ook ‘kasteel’ambities maar toch zou een frisse, modernere wind hier en daar niet misstaan.
 
Castello del Fungo - Piana Crixia 
Een klassiek Piemontees menu, wel met de betere en dus duurdere specialiteiten van de regio (wilde paddenstoelen, asperges, truffels, hert, …) op zijn best, misschien voor de (lente)tijd van het jaar wat aan de zware kant, maar wel uitermate lekker.
Ook de wijnkaart mag gezien worden!
Eerst een mix van warme hapjes, dan ik cannelloni met asperges en erwtensaus en Natascha één van de beste primi die ze ooit at, een soort tortellini in een velouté van pompoen, met truffelschilfers en gebakken Parmezaan, echt de moeite.
 
Castello del Fungo - Piana Crixia 

Dan hertenstoverij en rundsfilet in een kaas ovenpotje, smakelijk maar wel zo dat we de dessertkaart aan ons hebben moeten laten voorbijgaan, dit alles met een fles rode wijn voor 109 euro.
Was het lekker? Jazeker. Was het zijn geld waard? Feitelijk wel. Was het onvergetelijk? Daarvoor zijn we culinair al een ietsje teveel verwend en mocht de omkadering, de bediening, het gebrek aan andere gasten (nog 1 koppel op zaterdagavond) en vooral de muziek (klassiekers verkracht op panfluit en orgel) beter.
Al bij al toch wel een uitstekende mogelijkheid op amper 5 minuten rijden van onze agriturismo.
 
 
Castello del Fungo - Piana Crixia 
 
(Nicolas)