Na de menselijke kunst terug over naar de kunst van de natuur, de witte (en ook wel zwarte) Piemontese truffel.
Dit onder bladeren en boomwortels verscholen heerlijke goedje zorgt elke herfst voor een soort ‘goud’koorts bij onze plaatselijke truffeljagers, als je weet dat de kiloprijs momenteel schommelt rond de 2500 euro begrijp je wel waarom ze zo enthousiast door onze bossen crossen.
Wijzelf zijn meer van het proeven dus trokken we een tijdje terug richting Millessimo waar het eerste truffelfeest van het seizoen plaatsvond.
Prachtig pleintje, leuke kraampjes met look, streekspecialiteiten, bijzondere kazen, wijn, etc…. en natuurlijk ook de mogelijkheid truffels te kopen, per gram.
Wij gingen voor fonduta (gesmolten kaas met brood) mét truffel en de decadente combi hamburger met véééééééééél zwarte truffel over geraspt, bijzonder!
Het blijft altijd leuk die lokale feestjes met hun heerlijke gastronomische proeverijen, de sfeer zit altijd goed en we zouden niet in Italië zijn mocht het eten en de drank ook niet altijd om van te smullen zijn.
En nu is er de internationaal befaamde witte truffelbeurs van Alba maar dit was alvast meer dan een aardig voorproefje!