Spring is in the air (of toch bijna…)

0
360

Wij zijn er helemaal klaar voor, nu het weer nog…. Ook al is het al enkele dagen zon en blauwe lucht (maar wel met een frisse wind en ochtendtemperaturen van nul graden) toch durven we nog niet voluit voor de lente te gaan omdat het weerbericht een laatste sneeuwoffensief aankondigt voor morgen en maandag, brrrrrrrrrrr

En toch zijn we bladeren aan het harken, planten aan het snoeien, buiten enkele verfherstellingen aan het doen, de jacuzzi is helemaal opgepoetst, we plantten al enkele nieuwe bloemetjes, de appartementen worden netjes gemaakt, de sleutelbloemen duiken overal tijdens onze wandelingen op, in bossen en bermen, de grasmaaier wordt uit zijn winterslaap gehaald…… kortom, we zijn zoals elk jaar in blijde verwachting van onze  gasten.

De eersten komen nog aan voor het einde van de maand, daarna komen twee koppels hier Pasen doorbrengen, hetgeen in Italië altijd een goed idee is want naast Kerst hechten ze hier ook zeer veel belang aan het Paasfeest hetgeen –hoe kan het ook anders- op passende wijze gevierd wordt met enkele stevige middagmalen.
Zowel op Paaszondag als Paasmaandag (Pasquetta) zetten alle restaurants hun beste beentje voor en vind je overal de meest uitgebreide menu’s met prijskaartjes tussen de 25 en 35 euro, all inclusive en superlekker. Traditioneel met lam of geit als hoofdschotel en veel aandacht voor het dessert, waaronder de Colomba, een ‘must’.

Als je dan nog weet dat vanaf Pasen overal in Italië het leven herbegint en alle dorpen en steden terug aan hun (zomer)activiteiten beginnen en dus feestjes, wandelingen, sporteventen, tentoonstellingen, etc. organiseren is het voor de Italiëliefhebber én foodie een uitstekend moment om naar hier af te reizen.

Volgens de weerberichten zou het vanaf volgende week langzaam richting ‘echt’ lenteweer evolueren zodat er werkelijk geen redenen meer zijn om niet in de wagen te springen, de Lage Landen te ontvluchten en richting La Bella Italia te komen, tot binnenkort!

(Nicolas)

Tegen de tijd dat dit ik dit blogje on line gezet heb … het is nu zondagmiddag … moeten we helaas de weerberichten gelijk geven.  Het sneeuwt ! Schreeuwen

(Natascha)