Ontdek de veelzijdigheid van Frankrijk met een fietsvakantie

0
2042
op vakantie met de fiets

Voor veel mensen is la Douce France hun favoriete vakantiebestemming. Dat is natuurlijk heel begrijpelijk. Want waar vind je anders zoveel rijke historie, prachtig natuurschoon en zo’n voortreffelijke keuken als in Frankrijk? En dat ook nog eens dicht bij huis. Het gevarieerde Franse landschap leent zich ook perfect voor een fietsvakantie. Ongeacht of je je nu super sportief wilt uitleven of meer een recreatieve fietser bent. Ben je ook van plan om op fietsvakantie in Frankrijk te gaan en kun je wel wat inspiratie gebruiken? On y va! Want we zetten graag een aantal mooie suggesties voor je op een rij; inclusief een coronaproof accommodatie. Want een vakantiepark in Zuid-Frankrijk biedt je de perfecte én veilige uitvalsbasis voor iedere dynamische fietstocht.

Op ontdekkingstocht

Door te gaan fietsen, kom je op verrassende en bijzondere plaatsen. Van tevoren weet je nooit exact wat je gaat zien en meemaken. Daarom biedt fietsen een uitgelezen manier om Frankrijk op een andere manier te ontdekken. Het gevarieerde landschap maakt Frankrijk ook tot een populaire bestemming voor fietsers. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om te gaan mountainbiken door regio’s met een heuvelachtige natuur. Als je een echte doorgewinterde fietser bent, kun je zelfs naar de bergen gaan. Ook de kustgebieden bieden fantastische mogelijkheden. Kortom: Frankrijk biedt je eindeloos veel fietsplezier.

Voordat je aan een fietstocht begint, kun je ook even langsgaan bij een lokaal Office du Tourisme. Bij deze Franse versie van de VVV voorzien ze je met veel plezier van advies. Vaak gratis en soms tegen een kleine betaling kun je daar mooie fietsroutes meenemen.

Fietsen langs de wijngaarden

Ook voor wijnliefhebbers zijn er in Frankrijk adembenemend mooie fietspaden. In de uitgestrekte wijngaarden staan de wijnstokken in kaarsrechte lijnen en het is in de zomermaanden fraai om de druiventrossen daar te zien groeien. De druiven krijgen in die periode van het jaar hun prachtige kleuren. In de herfst is het leuk om van dichtbij te bekijken hoe de druiven worden geoogst. Dat gebeurt tegenwoordig vaak met machines, maar bij sommige wijnhuizen worden ze nog met de hand geoogst. Wil je een handje helpen met de pluk? Bij verschillende wijnboeren nemen ze die hulp maar wat graag aan.

Zwemmen bij je vakantievilla

Na een dag fietsen, wil je natuurlijk heerlijk je benen strekken op het terras van je vakantiehuis dat van alle gemakken is voorzien. Frankrijk herbergt in diverse regio’s prachtige vakantieparken die bol staan van luxe en comfort. Wil je dit jaar rijkelijk uitpakken? Boek dan een vakantiehuis in Frankrijk met zwembad. Met een verfrissende duik koel je heerlijk af en maak je je spieren weer helemaal soepel voor de fietstocht van de volgende dag.