Eiwitrijke tussendoortjes die gezond zijn voor je lichaam

0
1966
griekse yoghurt

Veel mensen proberen meer eiwitten te eten. Dit komt omdat eiwitten erg goed kunnen zijn voor de gezondheid. Ze zorgen voor het gezond houden van de spieren, maar geven ook sneller een vol gevoel af. Dit maakt dat veel mensen die wat gewicht willen verliezen graag gebruik maken van eiwitrijke producten. Ook mensen die graag meer spieren willen ontwikkelen eten veel eiwitten. Eiwitrijke tussendoortjes kunnen daarbij niet ontbreken. Daarom geven we een lijstje met verschillende tussendoortjes die stuk voor stuk veel eiwitten bevatten.

Noten

Noten zijn echt hartstikke goed voor je. Ze bevatten goede vetten, maar ook veel eiwitten. Ook bevatten ze verschillende gezonde voedingsstoffen. Hierdoor zijn noten ideaal om wat extra eiwitten binnen te krijgen. Hoeveel eiwitten noten bevatten is wel erg afhankelijk van de soort noot. Je kunt met 100 gram noten wel 20 gram eiwitten binnenkrijgen! Door twee keer per dag een handje noten te nemen zal je dus het aantal eiwitten in je eetpatroon al verrijken.

Eiwitrepen

Eiwitrepen, ook wel proteïne repen genoemd, zijn hele handige tussendoortjes. Ze zijn makkelijk mee te nemen en doordat ze specifiek zijn gemaakt om veel eiwitten te bevatten, zal je snel voldoende binnenkrijgen. Door een eiwitreep na het sporten te eten krijgt je lichaam een boost en zorgt het voor een goede spieropbouw. Je kunt ze ook eten wanneer je wat gewicht wilt kwijtraken. Dan kun je ze het beste eten om het hongergevoel te verliezen en koolhydraten te beperken.

Griekse yoghurt

Door tussendoor wat Griekse yoghurt te eten zal je tot wel drie keer meer eiwitten binnen krijgen dan met normale yoghurt! Je kunt het ook nog eens ideaal combineren met de eerder genoemde noten om het aantal eiwitten nog meer te verrijken voor je tussendoortje.

Pompoenpitten

Je kunt pompoenpitten heerlijk even weg eten wanneer je een serie aan het kijken bent of aan het werk bent. Een klein handje pitten bevat al 5 gram eiwitten. Net als noten bevatten ze ook veel goede vetten, welke gezond zijn voor het lichaam. Zeker een aanrader als eiwitrijk tussendoortje dus!

Bananenpannenkoeken

Wie is er nou niet gek op bananenpannenkoeken? Door in het recept gebruik te maken van eiwitpoeder kan je heel veel meer eiwitten toevoegen aan dit al eiwitrijke gerecht. De bananen maken de pannenkoeken lekker zoet, waardoor je helemaal geen suiker hoeft toe te voegen. Dit maakt dat bananenpannenkoeken hartstikke gezond zijn. Veel mensen zijn dan ook groot fan. Als tussendoortje kan je kleine pannenkoekjes maken, zodat je niet meteen een heel gerecht eet. Deze pannenkoekjes kan je een paar dagen bewaren.

Overnight oats

Havermout is erg voedzaam en past heel goed in dit rijtje. Ook voor dit tussendoortje gebruik je dan eiwitpoeder om wat eiwitten toe te voegen. Gelukkig past dit poeder heel goed bij overnight oats en vult het de smaak nog meer aan. Dat maakt het tussendoortje hartstikke lekker.

Eiermuffins

Een echt lekker tussendoortje zijn muffins, maar de zoete variant is vaak erg suikerrijk en niet gezond te noemen. Door een hartige variant te maken met eieren en groentes heb je nog steeds een lekker tussendoortje, maar dan gezond en rijk aan eiwitten.