Melkbiggetje

0
19

Vorig jaar mochten we bij onze jager/buurman aanschuiven voor een varkentje aan ’t spit, deze keer werden we uitgenodigd voor een biggetje in de houtoven. Hij vond het een beetje koud om enkele uren buiten te moeten barbecueën.

Het beestje mocht langere tijd (slow cooking you know) in de oven doorbrengen waarna de temperatuur perfect was om eerst enkele pizza’s te bakken, bij wijze van voorgerechtje.

Een bonte bende Italianen, Roemenen en Belgen, lekker eten, veel en goede wijn -vooral veel!- waaronder een Barbaresco van 2002 (gekocht aan 6 euro/liter, zonder etiket uiteraard, lol). En we zouden niet in Piemonte zijn mocht er niet over truffels gepraat worden tot één van de gasten eventjes tien minuten verdween en terug kwam met een knoert van een witte truffel en een mogelijks nog grotere zwarte wintertruffel.

Allerlei kazen werden onmiddellijk op tafel getoverd, enkele raspen bovengehaald en er werd zeer overdadig decadent truffel gesmuld, ook wel met een beetje kaas….

En uiteraard volgde nog in huis gemaakte grappa op basis van appel en schoof iemand achter de piano waarna luidkeels enkele Italiaanse klassiekers ‘verkracht’ werden, een Italiaans feestje is die naam niet waard wanneer er niet gedanst of gezongen wordt, de Belgen zaten er bij, keken er naar en zagen dat het goed was!

(Nicolas)