Hondvriendelijke stranden in Ligurië

0
43

Gisteren hebben we ons eerste hondenstrand in Liguria uitgetest en het is ons erg goed bevallen. 

Allereerst : geen dure ingangsprijs, zeker niet wanneer je geen ligbed en parasol nodig hebt.  Je betaalt 3 euro ingang voor de hond en afhankelijk van het seizoen 1 à 2 euro per persoon voor een hele dag.

Daarenboven is er een badje met handdouche om je hond te spoelen (om trauma's te vermijden hebben we dat Indy niet aangedaan.  Het woord douche alleen al zorgt ervoor dat ze haar kar keert)

En er staan een hoop drinkbakjes die je zelf kunt opvullen (het laatste is niet onbelangrijk voor ons, we hebben nl. ontdekt dat ons "spikkelprinsesje op de erwt" het vies vindt om te drinken van water waar al veel andere honden van gedronken hebben)

Op het strand moet je de hond aangelijnd houden, maar in de zee mogen ze natuurlijk wel los.  Wij bleven aan de waterkant met loslopende Indy en dat was geen enkel probleem. 

dogfriendly beach liguria

Ook niet onbelangrijk: het was duidelijk dat iedere hondeneigenaar aanwezig zijn hond goed in de hand had en ze allemaal goed opgevoed waren. 

Het was echt zowel voor ons als voor Indy een schitterende ervaring die voor herhaling vatbaar is.

Info: het hondenstrand heet "ex Soggiorno Leonessa" en bevindt zich tussen Pietra Ligure en Finale Ligure (zie google mapkaart)


Grotere kaart weergeven  

(Natascha)