Geniet van de frisse berglucht tijdens een rondreis door Zwitserland

0
646

De frisse berglucht en het schitterende uitzicht over eindeloze sneeuwvlaktes is onvergetelijk. Met een rondreis door Zwitserland ervaar je dit volop. In dit Centraal-Europese land beleef je prachtige avonturen in regio’s als Graübunden, Wallis en Berner Oberland. Je beslist helemaal zelf hoe door Zwitserland wilt reizen.

Individuele reis of groepsreis door Zwitserland

Een rondreis is een geweldige ervaring. Bij de meeste reisbureaus heb je de keuze uit een individuele rondreis of een groepsreis. Bij een individuele reis kun je helemaal je eigen gang gaan. Het voordeel van een groep is dat er veel zaken al voor je geregeld zijn. Het is zelfs mogelijk om een rondreis met een stoomlocomotief te boeken. Daarmee verken je in een rustig tempo al het moois van Zwitserland, zoals de vele meren en bergen.

Bezienswaardigheden in Zwitserland

Zwitserland staat bekend om de Alpen en vele sneeuwvlaktes. Ook het Meer van Géneve in het zuidoosten is door haar omvang van 580 vierkante kilometer niet te missen. Toch heeft Zwitserland meer te bieden dan natuurschoon alleen. Zo vind je er ook historische steden en bezienswaardigheden. Een aanrader is bijvoorbeeld de historische stad Bellinzona in het zuidoosten. Haar prachtige Middeleeuwse burchten maken zelfs deel uit van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Of bezoek het Kasteel van Chillon vlakbij het Meer van Géneve, gebouwd op metershoge rotsen.

Eten en drinken in Zwitserland

De Zwitserse keuken is sterk beïnvloed door landen als Duitsland en Oostenrijk. Zo eten de bewoners er net als omringende landen graag vleesschotels. Een bijzonder populair gerecht is bijvoorbeeld ‘Züriger Geschnetzeltes’, waarbij kalfsvlees is gedoopt in een lekkere wijn- en roomsaus. Het is echter kaasfondue waar de Zwitserse keuken echt wereldberoemd om is geworden. Vaak wordt de kaas in kleine porties gesmolten, wat de bewoners aanduiden met ‘raclette’. Tijdens het eten drinken de Zwitsers het liefst mineraalwater, zoals Fontessa en Aproz.

Cultuur in Zwitserland

De Zwitserse cultuur is namelijk niet compleet zonder kaas en chocola. Deze lekkernijen worden er in grote hoeveelheden gegeten en geëxporteerd. Ook met chocola kun je overigens prima fonduen. Daarnaast staan de Zwitsers bekend om hun affiniteit met horloges, klokken en zakmessen. Zo hebben we aan dit bijzonder praktische volk onder andere het bekende Zwitserse zakmes te danken. Bijzonder genoeg mag je in het Openluchtmuseum Ballenberg in Berner Oberland zelf aan de slag mag met diverse ambachten, zoals het maken van horloges.