Hier moet je op letten als je je auto wilt verkopen

0
628
auto inspecteren

Wil jij je auto verkopen? Dan zijn er vele manieren waarop je dit kunt doen. Het is belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken als het gaat om het verkopen van je auto:

Auto inruilen

Wil je naast het verkopen van je auto ook een nieuwe auto aanschaffen dan is het verstandig om deze in te ruilen. Zoek en vind jouw nieuwe auto en geef vervolgens bij de verkoper aan dat je je huidige auto wil inruilen. Ze zullen een bod doen op jouw ‘oude’ auto en dat bedrag in mindering brengen op de aanschafprijs van je nieuwe auto. Het is verstandig om van tevoren onderzoek te doen naar wat jouw auto nog waard is door bijvoorbeeld de dagwaarde van je auto te laten berekenen. Dit kan online middels verschillende tools. Deze geven een indicatieve waardeberekening waardoor je een idee heeft wat jouw auto nog waard is. Een voorbeeld van zo’n indicatieve inruilwaardetool vind je hier: dagwaarde van mijn auto berekenen.

Auto zelf verkopen

Ben je niet op zoek naar een nieuwe auto of wil je het verkoopprijs liever zelf regelen? Dan kan je op verschillende manieren je auto online verkopen. Denk hierbij aan verkoop via een Online Autoverkoopservice zoals van viaBOVAG.nl of via een verkoopplatform. Meld je de auto aan bij een verkoopservice dan ontvang je een bod voor jouw auto en wordt de koop en de overschrijving naar de nieuwe eigenaar geregeld door de service. Verkoop je je auto zelfstandig dan zijn dit zaken waar je rekening mee dient te houden. De overschrijving van de auto moet dan onderling tussen verkoper en koper geregeld worden. Ook ben je niet gegarandeerd van een bepaalde prijs omdat er altijd onderhandelingsmogelijkheden zijn.

Hier moet je rekening mee houden

Als je de auto aanmeld voor een verkoopservice dan wordt er gevraagd om de staat van de auto door te geven. Vul deze altijd naar waarheid in zodat de beste waarde bepaald kan worden. Twijfel je over een aantal zaken? Ga dan langs bij een autobedrijf om een check uit te laten voeren, zo komen jij (en de koper) niet voor verrassingen te staan.