Chique

0
43

Natascha kreeg ’s morgens bij haar laatste controle perfect nieuws over haar gelaserde ogen, ze ziet vanaf nu zonder hulpmiddelen net zo goed (of slecht, Lachend) als ik, bovendien moesten we nog officieel het einde van ons eerste volledige en succesvolle seizoen vieren dus leek een etentje in Castello di Bubbio ons wel verdiend.

Minder dan een halfuurtje rijden, leuk dorpje, prachtige locatie, uitstekende kok, want kan een mens meer verwachten op een herfstige zaterdagavond?

Aperitiefje ons aangeboden door het huis, samen met een leverpasteitje van konijn, dan voor Natascha warme peer met Gorgonzola in een bladerdeegkoekje, overgoten met gesmolten Fontina, ik kabeljauw gemarineerd in Moscato, lauw geserveerd met sla en olijven, heel bijzonder.

Als primi besloten we het bescheiden te houden, één portie pannenkoekjes gevuld met prei, kaas en ander lekkers, gegratineerd in de oven, spontaan kregen we 2 borden en dubbel bestek.

Daarna tagliata van rundsvlees en een soort stoofschotel van kalfsvlees, allebei heel lekker en dan moest het dessert nog komen, een bavarois van kastanjes én een chocoladetaart met gesmolten warme chocolade binnenin, geloof me, lekkerder kan het niet worden.

Bij dit alles had Natascha een Barbera del Monferrato (La Monella van Braida, aan 12 euro voor een fles) gekozen, verrassend goed en dat is een constante in de plaatselijke restaurants. Er is altijd een zeer ruime wijnkaart met kwaliteitsvolle streekwijnen vanaf tien euro per fles, eerlijke goede wijn waarop de restauranthouder fier is zonder elitaire prijzen te willen aanrekenen. Er was gisteren zelfs al een Barbaresco voor amper 22 euro – de prijs van de ‘vin du patron’ in eender welke Belgische brasserie die friet met stoofvlees serveert – maar anderzijds kon je ook kiezen uit Barolo’s en Barbareco’s van 150 euro de fles, voor elk wat wils dus.

Het blijft een absolute aanrader deze Castello en bovendien ontdekten we dat je er voor 40 euro p.p. privé (vanaf 2 personen) kookles kan volgen waarbij je samen met de kok twee schotels leert maken en die uiteraard achteraf ook mag opsmullen, lijkt mij voor het volgende seizoen zeker een aan te raden activiteit voor onze nieuwe gasten.

(Nicolas)