Weer geslaagde Spinozadag in Paradiso 2010

0
79

Dit jaar hield de Amsterdamse Spinoza Kring (ASK) voor de derde keer in successie in poptempel en vroeger gebouw van de Vrijzinnige Gemeente Paradiso een studiedag die ze omstreeks Spinoza's geboortedatum situeert.

14 november bleek echter niet de meest geschikte datum, want Sinterklaas kwam in de stad en daarvoor moest veel openbaar vervoer wijken. Deze blogger had al vanaf het metrostation Weesperplein naar Weteringschans 6-8 moeten lopen, daar de trams 7 en 10 wegens de in de weg lopende goedheiligman niet liepen. En vanwege de daardoor vertraagde komst van spreker Ahmed Marcouch, werd de dag een kwartier later geopend. Intussen speelden de Muzikanti Bulgaria ('bekend van het Centraal Station') klezmer en andere jiddische muziek.

Dan volgde om ca 13:20 uur de opening van de dag door ASK-voorzitter Frank van Kreuningen die iedereen en niemand in het bijzonder (want iedereen was de ASK even lief) welkom heette. Maar hij kon het – begrijpelijkerwijs – niet laten om toch de twee bestuursleden van de Vereniging Het Spinozahuis, die dit jaar voor het eerst aanwezig waren, extra welkom te heten. Hun aanwezigheid deed hem zichtbaar deugd!