Activiteiten mei 2014

0
369

Mei, voor iedereen de start van het nieuwe seizoen, alles komt tot leven, uiteraard ook ‘onze’ metropool Merana : onze jaarlijkse mountainbiketocht gaat door op zondag 18 mei (‘tochtje’ dat ik enkel zou aanraden aan de zeer geoefende fietser), gelukkig is er ook een wandeling voorzien met natuurgids die je alle wilde planten en bloemen uit de streek zal aanwijzen, vooral de spectaculaire en beschermde wilde orchidee.

Andere aanraders zijn :

– Tot en met zondag 4 mei Vinum Alba , een hoogmis aan alles wat met wijn  en eten te maken heeft in de op zich zeer te bezoeken waard zijnde stad Alba
– Meer wijn proeven zegt U? Wel, tijdens het weekend van 10 en 11 mei is er in Nizza Monferrato ‘Nizza è Barbera’, een tweedaags straatfestival rond de plaatselijke en zeer lekkere rode wijn Barbera met proeverijen tot je er werkelijk bij neer valt….
– Nog drinken? Okay, 24 en 25 mei in Asti dan maar, ‘Vinissage’, een wijnevent!

Gelukkig kan je ook nog andere dingen doen dan drinken, eten bijvoorbeeld :

– Op zondag 11 mei de ganse dag polentafeest in Cassinasco
– 17 en 18 mei 2-daagse kaasmarkt in Murazzano
– 10 en 11 mei door gans Acqui Terme markt en kraampjes met lokale specialiteiten

Los van al dat lekkers zijn de vele antiek- en brocantemarkten in onze streek altijd een leuke uitstap, deze maand zijn er tijdens het weekend in Finalborgo, Savona, Alessandria en Peitra Ligure.

Have fun!

(Nicolas)