Activiteiten april

0
259

Vanaf 12 april start ons nieuwe seizoen, de winterperiode is definitief achter de rug en we hebben allebei zin in nieuwe gasten. In onze infomappen die in elk appartement ter beschikking liggen staan naast allerlei nuttige tips en toeristische informatie ook altijd de activiteiten in onze streek voor de bijpassende periode.

Vanaf nu zullen we ook elk begin van de maand de belangrijkste of naar onze mening meest interessante uitstapjes in onze blog vermelden, zo kan iedereen die de volgende maand bij ons komt nog meer uitkijken naar wat er in onze mooie streek aan extraatjes te beleven valt.

Het is blijkbaar alweer marktentijd want zowel Nizza, Monferrato, Alessandria, Asti als Alassio zijn er antiek- en brocantemarkten, in Alba en Cairo Montenotte zijn er dan weer biologische markten met allerlei plaatselijke specialiteiten.

In Barolo zijn er elke weekend activiteiten rond wijn in het nieuwe wijnmuseum en in Alba zijn er twee zondagochtenden gratis klassieke concerten in kerken.

In Celle Ligure is er vanaf 28 april het feest van de zee (‘E vie du ma’) en vanaf 23 april is er in Alba het jaarlijkse ‘Vinum Wine festival’

En last but not least is er vanaf 21 april de ‘Euro Flora’ bloemenbeurs in  Genova, dit evenement is er maar één keer elke vijf jaar en schijnt echt de moeite te zijn.

Daarnaast kan je natuurlijk ook altijd wandelen met onze wandelgps of fietsen met onze mountainbikes of doodgewoon luieren in onze tuin, al dan niet met een goed boek, eventueel afgewisseld met een partijtje tafeltennis of een bubbelbad.

Alles kan maar niets moet, dat noemen ze vakantie!

(Nicolas)