Waarom is een fietshelm voor kinderen belangrijk?

0
3896

Het aantal fietshelmen in het verkeer neemt toe. Een goede ontwikkeling, want dit vergroot de veiligheid. Op de fiets zijn kinderen namelijk bijzonder kwetsbaar. Een ongeluk zit helaas altijd in een klein hoekje. Een fietshelm beschermt tegen ernstig hoofdletsel.

Voorkomen van ernstige verwondingen

Er is altijd een kans dat uw kind tijdens het fietsen ongelukkig ten val komt. Een helm voorkomt ernstige verwondingen. Desondanks is het dragen van een fietshelm in Nederland niet verplicht. Met name bij jongere kinderen is het een verstandige beslissing om wel te doen. Zij anticiperen namelijk niet altijd voldoende in het verkeer, waardoor de kans op ongelukken groter is.

De vlam in de pan

Een fietshelm beschermt uw kinderen tegen lelijke valpartijen. De Fietswinkel heeft verschillende fietshelmen in het assortiment. Zo vinden veel meisjes de prachtige roze Skatehelm Romantic ongetwijfeld erg mooi. Met de Volare Fiets-skatehelm Delux Blauw Rode vlammen is het fietsen leuker en veiliger dan ooit! Het is een lichte fietshelm met een handige draaiknop van 51 tot 55 centimeter, waardoor de helm lang meegaat.

Let goede op de grootte

Tijdens het aanschaffen van een fietshelm is het belangrijk om te letten op de grootte. Probeer in de winkel dan ook de helm naar voren en naar achteren te schuiven, om te zien of het goed op het kinderhoofdje past. Een fietshelm past goed wanneer deze niet verschoven kan worden. In de webshop is het natuurlijk niet mogelijk om de fietshelm te passen. Let in dat geval goed op de aangegeven grootte, en stuur de helm terug wanneer het niet bevalt.