Waar moet u op letten bij het aanschaffen van een kinderfiets?

0
4376

Kinderen groeien razendsnel op. Voor u het weet gaan ze de weg op met de fiets. Een belangrijk en ook best wel spannend moment. Voor het zover is dient u een goede kinderfiets te kopen. Deze dient aan een aantal eisen te voldoen. Waar moet u letten bij het aanschaffen van een kinderfiets?

Kijk naar de belangrijke onderdelen

Ten eerste dient een kinderfiets over een aantal belangrijke onderdelen te beschikken, zoals goede verlichting en een paar sterke remmen. Ook reflectoren in de trappers, zijreflectoren aan de wielen en een goede bel zijn essentieel om veilig de weg op te gaan. Wat dat betreft bent u in de webshop Kinderfiets op de juiste plek. Hier vindt u namelijk een uitgebreid assortiment aan kinderfietsen van zeer hoge kwaliteit. Zo worden onder andere Shimano Nexus en Volare Blade als merk aangeboden.

Let op de bewegende delen

Het is belangrijk dat u de buitenkant van de fiets goed in ogenschouw neemt. Zo moeten de bewegende delen van een kinderfiets altijd goed zijn afgeschermd. Denk bijvoorbeeld aan de kettingkast en de wielen. Als deze onderdelen niet zijn afgeschermd vermindert dat de veiligheid. Kies daarnaast ook voor een verstelbaar zadel. Uw kind groeit namelijk snel op, en het is wel zo fijn om de fiets voor langere tijd te kunnen gebruiken.

Leeftijd en wielmaat

Ten derde is het belangrijk dat u rekening houdt met de leeftijd en wielmaat. De maat van een kinderfiets wordt meestal in inches weergeven. Éen inch is 2,54 centimeter. Doorgaans hanteren fietswinkels de inchmaat van de wielen. Hierbij de globale richtlijn van de leeftijd en wielmaat.

Leeftijd Wielmaat (inch)
2 tot 4 jaar 12.5
4 tot 6 jaar 16
4 tot 8 jaar 20
5 tot 9 jaar 22
8 tot 10 jaar 24