Ga goed voorbereid wandelen

0
2547
2 mensen wandelen in het bos

Zo bereid je jezelf goed voor op een wandeling

Wil jij jezelf goed voorbereiden op een wandeling? Of je nu enkele dagen door een uitgestrekt natuurgebied gaat lopen of een lange afstandswandeling maakt, een goede voorbereiding is altijd belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van de juiste wandelschoenen voor dames of heren. In dit artikel geven wij je tips voor een goede voorbereiding van jouw wandeling. Lees snel verder en ontdek onze handige tips.

Oriënteer je op het wandelgebied

Als je weet waar je wilt gaan wandelen, kun je je alvast gaan oriënteren middels kaarten en gidsen van het wandelgebied. Ter plaatse kun je deze informatie aanvullen met informatie van de VVV. Bekijk ook of de paden, routes en hutten zijn geopend en bedenk een alternatieve route wanneer dit niet het geval is of het toch minder fijn wandelen is. Ga niet zomaar alleen wandelen en zorg ervoor dat je over een goede topografische kaart beschikt.

Zorg voor de juiste wandeluitrusting

Niet alleen is het belangrijk je te oriënteren op het wandelgebied. Ook de juiste uitrusting is van groot belang. Zorg voor goede wandelschoenen of wandelsandalen van bijvoorbeeld
Teva en zorg ervoor dat je comfortabele kleding aan hebt die past bij het weer. Neem ook een goede rugzak mee. Hier doe je een EHBO-set in en extra kleding, zoals een regenjas- en broek en eventueel een muts en handschoenen. Pak tevens extra eten in, je opgeladen telefoon, zonnebrandcrème en je kaart of kompas.

Let goed op het weer

Let ook goed op het weer. Lees het actuele weerbericht voordat je vertrekt en wees alert op veranderende weersomstandigheden. Zo voorkom je dat je voor onaangename verrassingen komt te staan. Het kan ook helpen om vroeg te vertrekken, omdat het ‘s middags vaak warmer is dan in de ochtend.

Denk aan voldoende pauze

Zorg er ook voor dat je regelmatig pauze neemt en neem meer drinken en eten mee dan je denkt nodig te hebben. Soms kan het zijn dat een wandeltocht langer duurt dan je gepland hebt en dan is het fijn om extra eten bij je te hebben. Zorg ervoor dat je telkens kleine beetjes eet en eet niet een hele maaltijd in een keer. Drink niet zomaar uit bronnen die je onderweg tegenkomt. Neem voldoende flesjes water mee om uit te drinken om uitdroging te voorkomen.

Wij wensen je veel succes met onze tips en een fijne wandeltocht toe!